Fenerbahçe Ülker, Kazanmasını Bildi

Fenerbahçe Ülker, Tofaş'ı zorlu bir mücadeleden sonra 88-86 mağlup etti

Fenerbahçe Ülker, Tofaş'ı zorlu bir mücadeleden sonra 88-86 mağlup etti. Fenerbahçe Ülker Antrenörü Bogdan Tanjevic, iyi hazırlanmış, genç ve iyi basketbol oynayan zorlu bir rakibe karşı oynadıklarını belirterek, zor da olsa kazandıklarını söyledi.
Maçın ardından açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Ülker Antrenörü Bogdan Tanjevic, Tofaş'ın çok iyi hazırlanmış bir takım olduğunu belirtirken, uzun oyuncu konusunda yaşadıkları sıkıntıya rağmen maçı kazandıklarını ifade etti. Tanjevic, "Bu akşam iyi hazırlanmış, genç ve iyi basketbol oynayan zorlu bir rakibe karşı oynadık. Bizim de biraz uzun oyuncularımızın yokluğu ile ilgili problemimiz de vardı. Dolayısıyla maç içinde bize sıkıntı yarattı. Tofaş da bu anlamda pota altını iyi kullandı. Biz uzun
oyuncularımız konusundaki sorun nedeniyle rotasyonumuzu iyi yapamadık. Bu da maçın temposunu bizim acımızdan biraz daha aşağıya çekti. Rakip bunu iyi kullandı. Ama maçın sonunda yine bu yokluğa rağmen üstesinden gelmeyi bildik, karşılaşmayı kazandık" dedi.
Tanjevic, Tofaş'ın iyi basketbol oynayan ve yetenekli bir takım olduğunu belirterek, "Bugün de bir ABD'li oyuncularını saha kenarında bırakarak oynadılar. Buna rağmen müthiş bir cesaret ve tempo ile mücadele ettiler. Onları tebrik etmek lazım. Altını çizmek istediğim bir şey de maç boyunca bırakmadan tempolu bir şekilde oynadılar. Bu genç bir takım için çok önemli" diye konuştu.
Tofaş Antrenörü Nihat İziç ise, takımının Fenerbahçe Ülker karşısındaki mücadelesi ve oyunundan memnun olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
Fenerbahçe Ülker ile sahamızda oynadığımız ilk maçta 20 dakika konsantre olmuş ve mücadele etmiştik. Sonra ikinci yarı baskı yaptıktan sonra Fenerbahçe Ülker bize 20 sayı fark atıp kazanmıştı. Bu maç öncesi çocuklara o maçı izletip analiz yaparak, Avrupa seviyesindeki 1 sınıf takımlara karşı 20 dakikalık mücadelenin yetmediğini anlattım. Bu sürenin uzatılması gerektiğini belirttim. Sağolsun çocuklar bugün iyi mücadele ettiler. 40 dakika, son 2-3 saniyeye kadar konsantre oldular. En önemlisi maçı kazanmak
istediler ve iyi oyun sergilediler. Maalesef o son top girse uzatma olsa her şey olabilirdi. Ben yine de genel olarak mutluyum. Onlarla gurur duyuyorum. Çünkü hakikaten Fenerbahçe Ülker gibi iyi ve güçlü bir takıma karşı böyle mücadele vermek kolay değil. İnşallah böyle devam edeceğiz ve öbür maçlarda aynı basketbol ve aynı mantaliteyi uygulamaya çalışacağız."
Tofaş'ta Can Altıntığ, Fenerbahçe Ülker karşısında aldıkları yenilgiye karşın 40 dakika boyunca iyi mücadele ettiklerini ifade ederek, "Maçta 10 sayı, 3 ribaundluk performans sergileyen Can Altıntığ, "İlk maçta 20 dakika mücadele etmiştik ama daha sonra akıllı oynayan Fenerbahçe Ülker'di ve maçı kazanmıştı. Böyle büyük kulüplere karşı oynuyorsanız akıllı oynayıp sonuna kadar mücadele etmelisiniz. Bugün bunu 40 dakika boyunca yaptığımızı düşünüyorum. Maç son topta bitti. Biz bu maçı eğer son topta
kaybediyorsak çok doğru bir yoldayız diye düşünüyorum. Artık önümüzde 1 hafta içinde oynayacağımız ve kazanmamız gereken Galatasaray ile Pınar Karşıyaka maçları var. Onları kazanıp Play-off'a girmek için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.