Avrupa Beşiktaş'ı izliyor

Avrupa'nın önde gelen 5 liginde Kara Kartal'ın direndiği kadar kimse direnmiyor. Savunmasına kurduğu oyuncularıyla adeta Çin Seddi'ni andırıyor.

Siyah-Beyazlı takımı yeniden şampiyonluğa ortak eden en önemli unsur ise savunması oldu. Siyah-Beyazlı takım gol yollarında sıkıntı çekse de defans bölgesi adeta Çin Seddi gibi. Avrupa'nın önde gelen 5 liginde Kartal'ın gösterdiği direnci hiçbir takım gösteremedi. Matteo Ferrari, Tomas Sivok, İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman, Michael Fink ve Fabian Ernst'ten oluşan savunma, rakip forvetlere çok az şans tanıdı. Ligin ilk yarısında oynanan ve 3-0 kaybedilen Galatasaray derbisi hariç tutulduğunda Siyah-Beyazlı ekip 12 gole izin vermiş durumda.


Savunmasıyla Avrupa'nın en iyi takımı olan Beşiktaş'ı zorlayan bir rakip yok denecek kadar az.24 maç sonunda 15 gol yiyen Siyah-Beyazlıları bir tek geçen sezonun 6 kupalı şampiyonu Barcelona zorluyor. İspanyol ekibi 25 karşılaşmada kalesinde 16 gol gördü. İngiltere'de en az gol yiyen takım 21 golle Aston Villa, İtalya'da 22 golle İnter, Fransa'da 22 golle Bordeaux ve Almanya'da 19 golle Schalke 04 .

Beşiktaş'ın bu başarısında hiç kuşkusuz Matteo Ferrari'nin payı büyük. Cezayir asıllı İtalyan stoperin forma giymediği maçlarda kalesinde 1,2 gol ortalaması gören Beşiktaş, bu futbolcunun oynadığı dakikalarda ise maçları 0,8 gol ortalamasıyla sonuçlandırıyor. Ferrari'nin takımı için ne kadar önemli olduğunu gösteren en önemli maç ise Bursaspor karşılaşması. İtalyan oyuncunun bulunduğu dakikalarda rakibine 2-1 üstünlük sağlayan Kartal, Ferrari'nin 76. dakikada sakatlanarak çıkmasıyla savunma direncini kaybetti. Son 5 dakikada kalesinde üst üste 2 gol görerek sahadan 3-2 mağlup ayrıldı. Öte yandan sakatlığı sebebiyle Belediyespor maçında mücadele edemeyen Ernst'in Denizlispor deplasmanında forma giyme ihtimali doğdu.