UEFA Avrupa Ligi heyecanı

UEFA Avrupa Kupası'nda 3. tur mücadelesi nefesleri kesecek. Birbirinden iddialı 16 takım, UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale yükselmek için kıyasıya mücadele edecekler.

2.Turda temsilcimiz Galatasaray'ı eleyen Atletico Madrid, İspanya'da Portekiz temsilcisi Sporting Lizbon'u ağırlayacak. Her iki takımda da eksik futbolcu bulunmuyor. Atletico Madrid seyircisi önünde sahadan galip ayrılıp rövanş maçına avantajlı çıkmak istiyor. Sporting Lizbon ise zorlu deplasmanda avantajlı bir skor elde edip rövanş maçında seyircisinin desteğiyle tur atlayan taraf olmak istiyor.

UEFA Avrupa Ligi'nde diğer temsilcimiz Fenerbahçe'yi eleyen Fransa'nın Lille takımı, sahasında İngilizlerin önemli ekiplerinden Liverpool'u konuk edecek. Karşılaşma saat 20.00 de başlayacak. Fransız temsilcisinin Gerrard'lı, Fernando Torres'li Liverpool'u yenmesi zor gözüküyor. Liverpool bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılıp UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale yükselmenin hesaplarını yapıyor.

Günün dikkat çeken diğer bir karşılaşması ise milli futbolcumuz Gökdeniz Karadeniz'in formasını giydiği Rubin Kazan ile Alman temsilcisi Wolfsburg arasında oynanacak. Almanya Bundesliga'da istediği sonuçları bir türlü alamayan Wolfsburg Rusya deplasmanından avantajlı bir skorla dönmek istiyor. Rusya Ligi'nin henüz başlamamış olması Wolfsburg'u daha şanslı kılıyor.

Belkide günün en çekişmeli maçı İtalya temsilcisi Juventus ile Fulham arasında oynanacak. Şampiyonlar Ligi'nden elenerek yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam eden Juventus'un hedefi UEFA Kupası'nı müzesine götürmek. Fulham İngiltere Premier Lig'de vasat bir görüntü çiziyor. Onların da tek hedefi UEFA Avrupa Ligi'nde sonuna kadar gidip mutlu sona ulaşmak. Futbolseverleri heyecan dolu bir karşılaşma bekliyor.

UEFA AVRUPA LİGİ'NDE GÜNÜN PROGRAMI ŞU ŞEKİLDE:

20.00- Atletico Madrid - Sporting Lizbon
20.00- Hamburg - Anderlecht
20.00- Lille - Liverpool
20.00- Rubin Kazan - Wolfsburg

22.05- Benfica - Marsilya
22.05- Juventus - Fulham
22.05- Panathinaikos - Standard Liege
22.05- Valencia - Werder Bremen