Trabzonspor İle Gaziantepspor 48. Randevuda

Turkcell Süper Lig'in 25. haftasında deplasmanda Gaziantepspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor rakibi ile 48. kez karşı karşıya geliyor.

Trabzonspor ile Gaziantepspor 48. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında bugüne kadar yapılan 47 maçta Bordo-mavili takım 24 galibiyet elde ederken Kırmızı-siyahlı ekip ise 10 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. 13 karşılaşmada ise iki taraf da bir birine üstünlük kuramadı. Söz konusu maçlarda Trabzonspor rakip kaleyi 81 kez havalandırırken, Gaziantepspor ise 45 gol kaydetti.
GAZİANTEP'DE OYNANAN MAÇLAR
İki takım arasında Gaziantep'de oynanan 23 maçta ise Trabzonspor 6, ev sahibi Gaziantepspor ise 9 kaz sahadan galipbiyetle ayrıldı. 8 maç ise beraberlikle sonuçlandı.
Trabzonspor, Gaziantepspor karşısında 1981-82 ve 1996-97 sezonunda 5-0, 1992-93 sezonunda ise 6-2'lik farklı galibiyetlerle sahadan ayrıldı. Gaziantepspor ise en farklı galibiyetini 2001-2002 sezonunda 5-2'lik skorla elde etmişti.
TRABZONSPOR PUAN KAYBETMEK İSTEMİYOR.
Turkcell Süper Lig'de deplasmanda Gaziantepspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor, rakibi karşısında puan kaybetmek istemiyor.
Lider Galatasaray'ın 8 puan gerisinde kalan Bordo-mavililer, daha puan kaybetmemek amacında. Bursasspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Antalyaspor beraberliklerinin ardından, geçen hafta Gençlerbirliği ile 3-1 mağlup eden Karadeniz ekibi, zorlu Gaziantepspor deplasmanından 3 puan ile ayrılarak zorlu Galatasaray maçı öncesi moral bulmak istiyor. Bordo-mavili takımda sakat olan Tayfun Cora ve İbrahim Yattara dışında eksik bir oyuncu bulunmuyor.
KADRODA DEĞİŞİM
Cale, Serkan, Burak ve Gabriç kart sınırında olan oyuncular olurken, teknik direktör Şenol Güneş'in yarınki karşılaşmaya geçen haftada oynanan Gençlerbirliği kadrosundan farklı bir kadroyu sahaya sürmesi bekleniyor. Trabzonspor'un Gaziantepspor karşısına Onur, Ömer, Giray, Song, Ferhat, Selçuk, Sezer, Serkan, Engin, Burak ve Umut Bulut şeklinde çıkması bekleniyor.