Manchester United Milan karşısında şov yaptı

Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçında Manchester United sahasında konuk ettiği Milan'ı 4-0'lık rahat bir skorla geçti. Manchester United ilk maçı deplasmanda da 3-2 kazanmıştı. Milan bu skorla Şampiyonlar Ligi'ne veda ederken, Manchester United adını çeyrek finale yazdırdı.

Old Trafford'da oynanan mücadelede Manchester United'a galibiyeti getiren goller 13 ve 46. dakikalarda Wayne Rooney, 59. dakikada Ji-Sung Park ve 88. dakikada Fletcher'dan geldi.

Manchester United baştan sona üstün oynadığı mücadelede çok rahat bir galibiyete imza attı. Rooney attığı iki gole gecenin yıldızı oldu. Manchester United, Arsenal'den sonra Devler Ligi'nde son 8 takım arasına kalan ikinci İngiliz takımı oldu.

Rooney'nin 13. dakikada gelen golü maçı bir anlamda erken bitirmişti. Milan ilk yarının son dakikalarına doğru bir baskı kursa da ve üst üste kullandığı kornerlerle gol bulmaya çalışsa da bu çabası güçlü Manchester savunması arasında boşa çıktı. Manchester ikinci yarının başında bulduğu golden sonra ise oyunu istediği gibi şekillendirdi. Park'ın golü ise Old Trafford tribünlerini dolduran taraftarları iyice coşturdu. Maça nokta koyan isim ise Fletcher oldu.

İki takım arasında oynanan 10. maçta Manchester United, rakibine karşı en farklı galibiyetini de elde etmiş oldu. Daha önce iki takım arasındaki 4 eşleşmede gülen taraf hep Milan olmuştu. Manchester United bu kez buna izin vermedi.

TARAFTARLARDAN DAVİD BECKHAM'A SEVGİ SELİ

Manchester United taraftarları eski futbolcuları Beckham'ı Old Trafford'da iyi karşıladı. Milan'da maça yedekler arasında başlayan Beckham, karşılaşmanın ikinci yarısında oyuna dahil oldu. Manchester United taraftarları hazırladıkları pankartlar ve alkışlarla Beckham'a sevgilerini gösterdiler.

TAKIMLAR ŞU KADROLARLA MÜCADELE ETTİ:

MANCHESTER UNİTED
Van der Sar
Neville (Rafael 66')
Ferdinand
Vidic
Evra
Fletcher
Scholes (Gibson 73')
Park
Valencia
Nani
Rooney (Berbatov 66')

AC MİLAN
Abbiati
Abate (Beckham 64')
Bonera (Seedorf 46')
Thiago Silva
Jankulovski
Flamini
Pirlo
Ambrosini
Huntelaar
Borriello (Inzaghi 69')
Ronaldinho

MAÇIN ÖNEMLİ DAKİKALARI

01' Karşılaşmanın başlama vuruşunu Manchester United yaptı, ilk dakikalarda konuk ekip daha atak gözüken taraftı.

13' Sağ kanattan bindiren Neville'in ceza alanı içine ortasında iyi yükselen Rooney, demarke vaziyette kaldığı pozisyonda düzgün bir kafa vuruşuyla Abbiati'yi avladı: 1-0

18' Ronaldinho'nun geliştirdiği atakta topa Huntelaar'dan önce müdahale eden Ferdinand tehlikeyi büyümeden savuşturmuş oldu.

20' Pirlo'nun ceza alanı dışından vuruşunda Van der Sar topu 2 hamlede kontrol etti.

28' Sol kanattan ceza alanına giren Ronaldinho'nun içeri çevirmek istediği topa Ferdinand ayak koydu.

34' Flamini'yle çarpışan Vidic yerde kaldı, başarılı savunmacı tedavisinin ardından oyuna devam etti.

38' Neville'in faul beklentisine hakem olumlu yanıt vermedi, İsviçreli Massimo Busacca oyunu devam ettirdi.

41' Milan ilk yarının son bölümünde ataklarını sıklaştırdı, "Rossoneri" peşpeşe kornerler kullandı.

43' Gelişen Milan atağında fırsatı değerlendiremeyen Pirlo takımını beraberlik golünden etti.

45' Kaleyi gördüğü anda yoklayan Fletcher'in vuruşu az fakla dışarı gitti.

45+1' İlk yarı 1 dakikalık oynanmamış sürenin ardından sona erdi. "Kırmızı Şeytanlar" soyunma odasına 1-0'lık skor avantajıyla gitti.

46' Milan ikinci yarıya Bonera'nın yerine Seedorf'u alarak başladı.

47' Sol kanattan ilerleyen Nani'nin sağ ayağının dışıyla gönderdiği topa kalesini terk eden Abbiati'den önce dokunan Rooney kendisinin ve takımının maçtaki 2. golünü kaydetti: 2-0

54' Pirlo'nun pasına hareketlenen Abate sağ kanattan ortaladı, Huntelaar yakın mesafeden kafa vuruşunda çerçeveyi bulamadı.

58' Nani'nin sol kanattan ortasında top kaleye yöneldi, son anda tokatlayan Abbiati çok önemli bir pozisyonu savuşturmuş oldu.

58' Scholes'un pasında Park topu iyi kontrol edemese de takipçiliğini konuşturarak farkı üçe çıkardı: 3-0

63' Rakip ceza alanı içinde yerde kalan Nani penaltı bekledi, hakem oyunu devam ettirdi.

64' Beckham "Evine Hoşgeldin" pankartlarının arasında Old Trafford'da oyuna girdi, Abate kenara alındı. İngiliz süper yıldızın gözlerinin dolduğuysa kameralardan kaçmadı.

66' Yerini Berbatov'a bırakan Rooney'i alkışlamak için "Rüyalar Tiyatrosu"nda herkes ayağa kalktı.

70' Flamini'nin ceza alanı dışından vuruşunda savunmaya çarpan top yön değiştirdi, ayaklarıyla müdahale eden Van der Sar pozisyonda gole izin vermedi.

76' Beckham'ın mükemmel vuruşunu Vander Sar tokatladı, tribünler pozisyonu sanki bi Manchester United atağı gibi alkışladı.

78' Tribünlerde Manchester United'ın patronu Glazer'a tepki gösteren pankartlar dikkat çekti. ManU taraftarı sarı-yeşil atkılarla maç boyunca şov yaptı.

83' Nani sol kanattan çevirdi, Gibson'un vuruşu tribünlere gitti.

85' Topu Flamini'den kurtaran Nani kendisini kurtaramadı ve yerde kaldı, Fransız oyuncu sarı kart gördü.

88' Rakibini sürklase eden ManU farkı dörde çıkardı, golün adı Fletcher'di.

Geriye kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Manchester United sahadan 4-0'lık üstünlükle ayrılıp adını Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yazdırdı.

MAÇIN ÖZETİ VE GOLLERİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...