Engelliler İçin 5 Dakika

Herkes İçin Spor Federasyonu ''Spor Engel Tanımaz'' festivalinde engelsiz vatandaşlara engelli gibi spor yaptırarak empati oluşturmayı hedefliyor.

Ankara Ulus Meydanı'nda yapılacak olan şenlikte tekerlekli basketbol, voleybol, modern pentatlon, badminton, capoeira, matrak, tırmanma, langırt, masa tenis, tek teker bisiklet ve golbol spor branşların engelli vatandaşlar gösteri yapacak.
13 Mart 2010 tarihinde Cumartesi günü saat 10.00 da başlayacak olan etkinlik, 14 Mart 2010 Pazar günü saat 16.00 da sona erecek.
Yapılacak olan etkinliklerin açılışına Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak ve Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül'ün de katılması bekleniyor.
"KENDİNİZİ BİR AN ONLARIN YERİNE KOYUN"
Daha sonra engelsiz vatandaşlar tekerlekli basketbol, oturarak voleybol, golbol oynayacak. Böylece engellilere yönelik empatiyi geliştirmeyi ve engellileri hatırlatmayı hedeflediklerini ifade eden Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Erdal Zorba, ''Hepimiz bir gün engelli olabiliriz. Bu pragmatist bakış açısı bile onları daha çok hatırlamamızı, onların sorunlarına çözüm ortağı olmamızı gerektiriyor" dedi.
"Toplum olarak engelli vatandaşlarımıza yaklaşımımız ne 'acıma' duygusuyla olmalı ne de salt pragmatist olmalı" diyen Erdal Zorba sözlerini şöyle sürdürdü:
"Engellilerin taleplerine evrensel ölçülerde bir hak talebi olarak bakmalıyız. Bizler nasıl haklarımızı anayasal çerçevede istiyor ve genişletilmesini talep ediyorsak, engelli yurttaşların da aynı şeyi yaptığını unutmamalıyız. Türk toplumunun engelli vatandaşlarına yaklaşımı genelde acıma duygununu harekete geçmesiyle oluyor. Unutmamalıyız bu duygusal değil reel bir konu. İşte bu etkinliğimizde engelsizlere engelli gibi spor yaptırarak reel olarak konuyu ortaya koymuş olacağız.''
13 Mart 2010 Cumartesi günü saat 10.00 da başlayacak olan etkinliğin, 14 Mart 2010 Pazar günü saat 16.00 da sona ereceği bildirildi.
ZENGİN PROGRAM
Ulus Meydanı'nda bu hafta sonu yapılacak olan ve 7'den 70'e herkesin katılacağı etkinlikte program içeriğinin bir hayli zengin olduğu belirtildi. Herkes İçin Spor Federasyonu yetkilileri, Cumartesi ve Pazar günü yapılacak etkinliklerde şu aktivitelerin yapılacağını kaydetti. Bedensel Engelliler Federasyon: Bilek Güreşi, Basketbol, Oturarak Voleybol.
Özel Sporcular Federasyonu: Basketbol, Halk Oyunları, Dans ve Müzik,
İşitme Engelliler Federasyonu: Badminton, Masa Tenisi, Zihinsel Engelliler, Cimnastik, Dans Grubu, Basketbol. Görme Engelliler Federasyonu: Golbol. Ayrıca Kukla Gösterileri, Tırmanma Duvarı, Rodeo ve İlizyonist Gösterileri, Topaç Çevirme, İp Atlama, Capoeira, Matrak Gösterileri, TRT Engelliler Korosu, Devinimler, Dans Grubu, Tek Teker Bisiklet, Uzun Bacak Palyaço Gösterileri yapılacak.