Trabzonspor Başkanı Şener: En büyük hayalim şampiyonluk yaşamak

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, en büyük hayalinin şampiyonluk yaşamak olduğunu söyledi, birçok konuda önemli açıklamalar yaptı.

Bordo-mavili kulübün Başkanı Sadri Şener; hedeflerini ve pişmanlıklarını anlattı, birbirinden ilginç tespitler yaptı. İstanbul’da yaşadığı için hayatının adeta uçaklarda geçtiğini belirten Başkan Şener, ilk olarak Tjikuzu ve Gökhan Ünal transferlerini değerlendirdi. Tjikuzu’da hata yaptıklarını kaydeden Şener, “Onu keşke hiç almasaydım. O konuda pişmanım. Demek çok araştırmamışız. Gökhan Ünal ilk yıl görevini yaptı, ancak bu sezon hayal kırıklığı yarattı. İyi bir alışverişle yollarımızı ayırdık. Şimdi olsa Gökhan Ünal’a aynı parayı vermem” dedi.
Geçen sezon Sivasspor’un bu sene de Bursaspor’un şampiyonluğa oynaması ve Trabzonspor’un bu iki kulübün gölgesinde kaldığı eleştirileri için, “Kulübümüzün içindekiler ne Sivas’ta ne Bursa’da var” diyen Sadri Şener, “Sivasspor şimdi kayboldu. Büyük takım futbolcu satmaz. Satarsan şampiyonluğa oynayamazsın. İnşallah 5’inci büyük olurlar. Çünkü bizim temennimiz rekabetin artması yönünde” ifadelerini kullandı.

ALTYAPIYA NEŞTER

Trabzonspor Başkanı, Mayıs ayında altyapıya neşter vuracağını açıkladı. Son yıllarda altyapıda sıkıntı yaşandığına dikkat çeken Sadri Şener, “Bu neşter, antrenör olur veya yapılanma olur. Ama bir şey yapacağım. Benim sol bekim bile Galatasaray’ın alt yapısından yetişmiş. Onlar sürekli alt yapıdan oyuncu alıyor ama biz alamıyoruz. Şu da bizim yetiştirdiğimiz bir futbolcu diyemiyoruz. Şimdi onların sebebini bulacağım ve o sorunu halledeceğim” diye konuştu.
Başkan Şener, aklından hiç çıkarmadığı şampiyonluğun en büyük hayali olduğunu da dile getirdi. Şenol Güneş’in takımı çok iyi tanıdığının altını çizen Şener, “İnşallah ligi iyi bir sonuçla bitirerek kupayı da alırız. 59 yaşındayım yani, 60’a merdiven dayadım. Trabzonspor’u şampiyon görmek beni çok mutlu edecek. Kendi gelirleri olan kimseye muhtaç olmayan bir kulüp bırakmak istiyorum” dedi.