Şampiyonlar Ligi'ne hangi takımlar veda edecek ?

Şampiyonlar Ligi'nde dün oyanan karşılaşmalar sonucunda Arsenal ve Bayern Münih çeyrek finale yükselirken Porto ve Fiorentina Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. Bu gece oyananacak karşılaşmalardan sonra Real Madrid, Lyon, Manchester United ve Milan takımlarından 2'si Şampiyonlar Ligi'ne veda edecek.

Dün gece oyananan karşılaşmalarda Arsenal deplasmanda 2-1 yenildiği Porto'ya rövanş maçında 5-0'lık üstünlük sağlayarak Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükseldi. Porto ilk maçta elde ettiği 2-1'lik skor avantajını kullanamayarak Devler Ligi'ne veda etmiş oldu.

İtalyan temsilcisi Fiorentina ise sahasında konuk ettiği Bayern Münih'i 3-2 yenmesine rağmen, ilk maçı 2-1 kaybettiği için kupaya veda eden taraf oldu. Bayern Münih deplasmanda daha fazla gol atma başarısı gösterdiği için Şampiyonlar Ligi çeyrek final biletini cebine koyan taraf oldu.

Bugün saat 21.45'te oynanacak mücadelede Manchester United deplasmanda 3-2 yendiği rakibi AC Milan'ı bu kez İngiltere'de ağırlayacak. Kırmızı Şeytanlar ilk maçta elde ettiği avantajlı skoru koruyup Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselme hesapları yapıyor. Manchester United'da Carrick, O'Shea, Brown, Evans, Anderson, Giggs ve Owen'ın oyanayamayacak olması İtalyan devi AC Milan'ın iştahını kabartıyor. AC Milan'da ise eksik futbolcu bulunmuyor.

Günün diğer karşılaşmasında ise Real Madrid sahasında Lyon ile karşılacak. İlk Maçı Fransa'da 1-0 kaybeden yıldızlar topluluğu İspanya'da bu maçın rövanşını almak istiyor. Madrid'deki en büyük sorun Xabi Alonso ve Marcelo'nun oyanayamayacak olması. Lyon ile bugüne kadar 5 kez karşılaşan Real Madrid, deplasmanda oynadığı 3 maçı kaybederken evinde oynadığı 2 karşılaşmada da Fransız ekibiyle berabere kaldı. Real Madrid bu maçı alıp şeytanın bacağını kırmak istiyor.