Manchester, Beckham ve Milan'ı Old Trafford'a ağırlıyor

Deplasmanda 3-2 yendiği İtalya temsilcisi Milan'ı bu akşam saat: 21.45 te konuk edecek Manchester United kuşkusuz favori olarak sahaya çıkacak.

Manchester United rahat

San Siro'daki ilk maçta geriden gelerek sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrılan Manchester United, turun kuşkusuz favorisi. Kırmızı Şeytanlar o maçtan beri çok formda. Önce Aston Villa'yı Wembley'de devirerek Lig Kupası'nda şampiyonluğu elde ettiler, son olarak da Wolverhampton galibiyetiyle Premier Lig'in zirvesine maç fazlalarıyla yerleştiler.

Milan'ın mucize peşinde

Sezona çok kötü başlayan Leonardo'nun takımı, özellikle ikinci yarının başlarında form grafiğini yükseltmiş ve ligde Inter'le arasındaki puan farkını 4'e indirmişti. Ancak bu maçta, Manchester'da Milan'a mucizeler gerekiyor. Yine de, ilk maçın 85. dakikasında Seedorf'un kaydettiği gol onlar için bir umut oldu.

San Siro ekibinde David Beckham, hayatında ilk kez Old Trafford'da Manchester United'a karşı forma giyecek. 34 yaşındaki İngiliz yıldız, hocası Alex Ferguson'la arası açıldıktan sonra 2003'te Real Madrid'de transfer olmuş, daha sonra da ABD'de LA Galaxy'de forma giymişti.

Takım haberleri

Manchester United

Bu sezon dünyanın en formda futbolcularından biri olan Wayne Rooney'nin bu maça yetişiyor olması, herhalde Alex Ferguson'ı bir hayli rahatlatmıştır. Kırmızı Şeytanlar'da bunun dışında da herhangi bir yeni sakatlık sorunu yok.

Muhtemel onbir: Van der Sar, Rafael, Vidic, Ferdinand, Evra; Valencia, Scholes, Fletcher, Park; Rooney, Berbatov

Milan

Pato ve Seedorf'un sakatlıkları düzeldi ve bu karşılaşmaya hazırlar. Ancak Leonardo'nun orta sahada Beckham'ı mı, Seedorf'u mu tercih edeceği net olarak bilinmiyor.

Muhtemel onbir: Abbiati; Bonera, Nesta, Silva, Antonini; Beckham, Pirlo, Ambrosini; Ronaldinho, Borriello, Pato

İzlenmesi gerekenler

Wayne Rooney, San Siro'daki maçta 2 gol atarak yıldızlaşmıştı ve Milan savunmasında Alessandro Nesta ile Thiago Silva'ya zorlamıştı. 24 yaşındaki oyuncu, hafta sonu Wolverhampton karşısında kenarda oturarak  Milan maçına dinlenerek çıkıcak.

Alexandre Pato Milan'ın üçlü forvetinin sağ kanadında Patrice Evra ile kapışacak. Manchester açısından kırmızı siyahlıların en tehlikeli ismi Ronaldinho olarak gözüküyor olabilir, fakat Pato'nun bu maçta oynayacak olması, Goal.com International Baş Editörü Ewan MacDonald'ın ifadesiyle "ortada hâlâ bir yarışma olduğunu" gösteriyor.