Beşiktaş İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılacak

Turkcell Süper Ligi 18.haftanın erteleme maçında Beşiktaş İnönü Stadı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u ağırlıyor. Beşiktaş bu maçtan 3 puan alıp zirveye bir adım daha yaklaşmak istiyor. Beşiktaş bugün galip gelirse Fenerbahçe ile aynı puana sahip olacak.

Beşiktaş İnönü Stadı'nda oynanacak mücadele saat 20.00'de başlayacak. Bu önemli karşılaşmayı Yunus Yıldırım yönetecek.

18. haftada oynanması gereken mücadele İstanbul'daki yoğun kar yağışı nedeniyle ertelenmişti.

Geçen haftayı Ankaraspor ile yapacağı maç nedeniyle oynamadan 3 puanla kapatan siyah-beyazlılar, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan 3 puan alarak, zirve yarışında iddialı duruma gelmeyi amaçlıyor. Puan cetvelinde 4. sıradaki Beşiktaş, lacivert-turunculu ekibi yendiği takdirde 48 puana ulaşarak, lider Galatasaray ile puan farkını 2'ye indirecek, ezeli rakibi Fenerbahçe ile de puanlarını eşitleyecek.

Siyah-beyazlı ekipte bugünki maçta sarı kart cezalısı İbrahim Kaş ile sakatlığı süren Ernst forma giyemeyecek. Bu maçta oynaması beklenen futbolculardan İbrahim Toraman, Ferrari ve Fink ise sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da ise 11 eksik futbolcunun bulunması moralleri bozuyor.

Kırmızı kart cezalısı Oğuz Sabankay ve sarı kart cezalısı Rızvan'ın forma giyemeyeceği takımda, savunma oyuncusu Cesario'nun da sakatlığı bulunuyor. Devre arasında transfer edilen Ergün Berisha ise Beşiktaş ile ilk maçın tarihinde kadroda bulunmadığı için forma giyemeyecek.

Lacivert-turunculu ekipte sakatlığı bulunan diğer futbolcular, Gökhan Süzen, Gökhan Kaba, Taner Gülleri, İbrahim Akın, Herve Tum, Zeki Korkmaz ve Abdülkadir Kayalı.

Sakatlıkları geçen Kus ve Okan Buruk, görev verilmesi halinde forma giyebilecek. Geçen hafta Sivasspor mücadelesinde sarı kart cezası nedeniyle takımını yalnız bırakan Efe de kadrodaki yerini alabilecek.

MUHTEMEL 11'LER

BEŞİKTAŞ

Rüştü
Sivok
Ferrari
İbrahim Üzülmez
Ekrem Dağ
Fink
İbrahim Toraman
Tabata
Holosko
Tello
Nobre

İSTANBUL B.B
Hasagiç
Barbosa
Ekrem
Vinicius
Nsumbu
Sylla
Serhat
Efe
Ali Güzeldal
Tevfik
İskender