Beşiktaş 2-0 İstanbul B.B

Turkcell Süper Lig'de erteleme maçında Beşiktaş sahasında konuk ettiği İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 2-0 yenerek zirveye bir adım daha yaklaştı.

Kara Kartal'a galibiyeti getiren golleri 43. dakikada Bobo ve 62. dakikada Holosko kaydetti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşısında etkili bir oyun sergileyen ve mücadele boyunca rakibine az sayıda gol pozisyonu veren Beşiktaş, kendisine ters gelen rakibini bu kez rahat mağlup etti.

Siyah beyazlı ekip bu sonuçla puanını 48'e yükseltti ve lider Galatasaray ile arasındaki puan farkını ikiye indirdi. Ezeli rakibi Fenerbahçe ile puanını da eşitledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise 37 puanda kaldı.

BEŞİKTAŞ 2-0 İSTANBUL B.B ( MAÇ SONUCU)


94. Dakika Beşiktaş İBB'yi 2-0 mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu...
92. Dakika Beşiktaş atağında Tabata ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ama top kaleci Hasagic'de kaldı.
91. Dakika İstanbul Büyükşehir Belediyespor atağında Efe sağ kanata doğru yerden pasını verdi ama top doğrudan auta çıktı.
90. Dakika Maçta normal süre tamamlandı... 4 dakika uzatma oynanacak.
89. Dakika Beşiktaş'ta Tello yerini Tabat'ya bıraktı.
88. Dakika İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da Ali Güzeldal sağ kanattan korner kullandı, arka direğe doğru ortasını yaptı Barbosa yükseldi kafayı vurdu ama top üstten auta çıktı.
86. Dakika Beşiktaş'ta Necip yerini Uğur İnceman'a bıraktı.
83. Dakika İstanbul Büyükşehir Belediyespor atağında Ali Güzeldal sağ kanattan topla ilerlemek istedi ama savunmada İbrahim Toraman ayak koyarak topu kazandı.
80. Dakika İBB'de Serhat yerini Okan Buruk'a bıraktı.
79. Dakika Beşiktaş'ta Tello sol kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.
78. Dakika Beşiktaş atağında Bobo sağ kanattan hızla çizgiye indi, ceza sahası içine ortasını yaptı Tello topa kafa vurmak istedi ama top üstünden geçince savunmada kaldı.
75. Dakika Beşiktaş atağında Bobo sol kanattan ceza sahası önüne doğru pas atmak istedi ama top savunmaya çarparak kaleci Hasagic'de kaldı.
74. Dakika Beşiktaş atağında Tello sol kanatta topla buluştu bekletmeden arka direğe ortasını yaptı ama top kaleci Hasagic'de kaldı.
73. Dakika Beşiktaş atağında 18 yayı üzerinde topla buluşan Fink sürpriz bir şut çıkarttı... Meşin yuvarlak direğin az farkla yanından auta çıktı.
71. Dakika İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da Tevfik savunmanın arkasına atılan topa hareketlendi ama hakem ofsayt kararı verdi.
70. Dakika İBB'de İskender yerini Hasan Ali'ye bıraktı.
68. Dakika İstanbul Büyükşehir Belediyespor atağında İskender sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama kaleci Rüştü çıkarak topun sahibi oldu.
66. Dakika Pozisyonun devamında kale sahası içinde topu uzaklaştırmak isteyen Sivok topu uzaklaştıramadı.. Efe pozisyonu değerlendirmek istedi. Vuruşunda top üst ağlarda kaldı..
65. Dakika İBB'den Ali Güzeldal kaleci Rüştü ile bir anda karşı karşıya kaldı. Şutunu çeken Ali'nin önüne iyi yatan Rüştü mutlak bir golü önledi ve takımını rahatlattı.
64. Dakika İstanbul Büyükşehir Belediyespor atağında Ekrem sol kanattan topla ceza sahası içine girmek istedi ama savunma ayak koyarak topu taca gönderdi.
63. Dakika Savunmanın arkasına atılan topta Holosko kaleci ile karşı karşıya kaldı.. Kaleci Hasagiç'in sağına gönderdiği şut ağlarla buluştu ve siyah beyazlı takım 2-0 öne geçti
62. Dakika GOOOOOOOOL (Filip Holosko)

60. Dakika Beşiktaş atağında Bobo ceza sahası içine topla buluşur buluşmaz kaleye sert vurdu ama top savunmanın arkasında kalan Holosko'ya çarpınca hakem Yunus Yıldırım ofsayt kararı verdi.
59. Dakika Beşiktaş atağında İbrahim Üzülmez sol kanatta topla buluştu, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma kafayla topu uzaklaştırdı.
58. Dakika Beşiktaş'ta Tello sol kanattan korner kullandı, ön direğe ortasını yaptı ama savunma Bobo'dan önce topu uzaklaştırdı.
57. Dakika İstanbul Büyükşehir Belediyespor atağında Ali Güzeldal sağ kanattan çizgiye doğru indi, altıpas içine doğru yerden pasını attı ama top kaleci Rüştü'de kaldı.
56. Dakika İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da Ali Güzeldal sağ kanattan ceza sahası içine doğru uzun bir taç kullandı, Barbosa kafa vurmak istedi ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı
55. Dakika İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da Nsumbu yerini Efe İnanç'a bıraktı
53. Dakika İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da Ali Güzeldal sağ kanattan korneri kullandı, ön direğe doğru ortasını yaptı ama savunma topu kafayla taca gönderdi.
52. Dakika Ali Güzeldal sağ korner çizgisi yanında İbrahim Üzülmez'e baskı yaparak topu kazandı, ceza sahası içine yerden pasını atmak istedi ama savunma ayak koyarak topu kornere gönderdi
51. Dakika Beşiktaş atağında Tello sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.
49. Dakika Holosko sağ kanattan ileriye çıktı. Çizgiye kadar indi.. Mahmut yetişti Holosko'ya ve topun auta çıkmasını sağladı...
47. Dakika İBB atağı soldan gelişti... Ceza sahası çarprazından kaleye yönelen Tevfik yerden şut denedi... Etkisiz giden meşin yuvarlağı Rüştü kapanıp kontrol etti.
46. Dakika İkinci yarıya İBB başladı...

BEŞİKTAŞ 1-0 İSTANBUL B.B ( İLK YARI SONA ERDİ)


46. Dakika Hakem Yunus Yıldırım ilk yarıyı bitiren düdüğünü çaldı
45. Dakika Fink ceza sahasına yapılan ortada topu kontrol etmek istedi ancak savunma araya girdi. Toraman önünde kalan topa vurdu ancak top kalecide kaldı.
45. Dakika 1 dakikalık kayıp zaman ekleniyor maçınm ilk yarısına
43. Dakika İbrahim Üzülmez'in ceza sahası önünden vuruşu savunmadan sekti ve boşta kalan topa koşan Bobo ceza sahası içinde kontrol etti ve dönerek vuruşunda golünü atıyor
43. Dakika GOOOOOOOOL (Bobo)
42. Dakika Holosko'ya bir faul yapılıyor. Beşiktaşlılar serbest vuruşu kullanıyor.
41. Dakika Ekrem taç atışını kullanıyor. Sivok kafayla taca çıkartıyor. Ekrem yine taç atışını kullanıyor. Sivok yine çıkartıyor.
40. Dakika Barbosa yerde kaldı.
39. Dakika Beşiktaş ani atağında Tello'nun hızını İskender kesiyor. Top taça çıktı.
38. Dakika Ortasaha içerisinde topa sahip olma mücadelesinde Fink'in faul yaptını söylüyor Hakem Yıldırım.
36. Dakika İstanbul BB'de Ali Güzeldal sağdan bir korner atışı yaptı, ön direğe ortasını yaptı ama savunmada Fink topu uzaklaştırdı.
35. Dakika İstanbul BBS Beşiktaş'ın baskısından bunaldığı dakikalarda ataklarla topu rakp yarı sahaya taşımayı başardı.
33. Dakika Mahmut top çevirip Ekreme bir pas verdi ama top Sivok tarafından taça yollanıyor
33. Dakika Beşiktaş savunması orta çizginin üzerinde kurulu. Takım tüm hatları ile İstanbul BBS sahasına baskı yapıyor.
31. Dakika Beşiktaşın atağında Bobo soldan topla cezasahası içine ilerliyor ama yerde kalıyor. Hakem Yıldırım faul kararı veriyor
30. Dakika Savunmadan önce Sivok'un araya girerek kafayla ceza sahasına yolladığı topa Ekrem koşuyor... Ama top kaleci Hasagiç'de kaldı.
28. Dakika Saha bir anda gerildi. Ali ve Fink pozisyonun ardından birbirleriyle kafa kafaya geldiler. Hakem Yıldırım her iki oyuncuyu da uyardı.
27. Dakika Beşiktaş kullandığı serbest vuruşun ardından hemen bir atağa yöneliyor. Ama top hızlı gidiyor.
25. Dakika Toraman'ın ortasına Ekrem'in kafa vuruşu... Ama top yandan dışarı çıkıyor. Beşiktaş'ın gole en çok yaklaştığı an diyebiliriz.
24. Dakika Rüzgar Beşiktaş kalesinden İstanbul BBS'kalesine doğru esiyor. Tello topun gerisinde bir endirek serbest vuruş yapıyor. Ancak top kalenin yanından dışarı çıkıyor.
23. Dakika Beşiktaş soldan cezasahasına girmeye çalışıyor Tello'nun ara pasında Fink rakibiyle düşüyor. Hakem Dnlenıns Fink'in faul yaptığına karar verdi.
22. Dakika İstanbul BBS Teknik adamı Abdsullah Avcı Ali ile konmuşuyor
21. Dakika Kenan Hasagiç ceza sahasının sağından bir vuruışla topu Tevfik'e yolluyor. Tevfik şut atmaya çalışıyor ama Rüstü'nün ellerinde kalıyor top.
19. Dakika Toraman serbest vuruşu kullanıyor. Devam eden pozisyonda İbrahim Üzülmez yere düşüyor.
18. Dakika Rüştü arkadaşları yerleşsin diye biraz ağırdan sokuyor topu oyuna.
17. Dakika İskender cezasahasına sol taraftan girdi çaprazdan vuruşu kaleye ulaşamadı.
16. Dakika Ekrem Dağ sağ kanattan atağa kalkıyor. Çok hızlı verkaçlara rağmen orta İstanbul BBS'nin savunmasına takılı kaldı.
13. Dakika Emsumbu ile Fink arasındaki mücedelede Sebest vuruş kararı çıktı. Vuruşu İstanbul BBS yapacak
11. Dakika Orta sahada topa sahip olma mücadelesi bir Beşiktaş atağına dönüştü. Bobo çok net bir pozisyon yakaladı ama Hasagiç çıkarmyaı bildi.
10. Dakika Ekrem ekşioğlu taç çizgisine paralel ilerlemek istiyor ama olmuyor. Top taça çıktı.
10. Dakika Beşiktaş'ın etkili geldiği bir an. Hasagiç topu cezasahasının biraz ilerisine bıraktı ama olmadı.
9. Dakika Fink sağ kanattan cezasahası içine hareketlenen Bobo'ya uzun bir pas attı ama savunma araya girdi
8. Dakika İki takımında net bir gol pozisyonu yok. Endirek Serbvest vuruşu Kenan Hasagiç kullandı
6. Dakika Ali Güzeldal cezasahası içinden orta yapıyor ancak Beşiktaş savunması topu uzaklaştırıyor.
6. Dakika İskender'e ikinci bir müdahale. Top taca çıktı ancak İskender sekerek yerine gidiyor.
5. Dakika Ekrem'in çıkma mücadelesini Marsin Kus uzaklaştırıyor.
4. Dakika Maçın ilk dakikaları orta saha mücadelesi şeklinde geçiyor.Maçın ilk dakikaları orta saha mücadelesi şeklinde geçiyor.
4. Dakika Beşiktaş bir faul yapıyor. İstanbul BB'nin büyük takımlara yönelik baskılı oyununa karşı sert bir Beşiktaş olacak gibi görülüyor.
1. Dakika Evsahibi Beşiktaş karşılaşmaya başladı.

Maç Öncesi Elazığ'daki deprem dolasıyla 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı...

BEŞİKTAŞ

Rüştü, Ekrem, Ferrari, Sivok, İ.Üzülmez, İ.Toraman, Fink, Holosko, Tello, İsmail, Bobo

İSTANBUL B. B.

Hasagic, Marcin Kus, Vinicius, Barbosa, Ekrem, Nsumbu, Mahmut, Serhat, Tevfik, Ali Güzeldal, İskender

Stat: İnönü
Saat: 20.00
Yayın: Lig TV
Hakemler: Yunus Yıldırım, Alper Ulusoy, Volkan Narinç