Avrupa Wushu Federasyonu'nda 'Türk Devri'

Antalya'da gerçekleştirilen 13

Antalya'da gerçekleştirilen 13. Avrupa Wushu Şampiyonası' kapsamında gerçekleştirilen Genel Kurul'da, Türkiye Wushu Federasyonu Başkanı Ebubekir Hocaoğlu, Avrupa Wushu Federasyonu 1. başkanvekili seçildi.
Genel kurulda halen başkan olan İngiliz Raymond W. Smith yeniden başkan seçilirken, Asbaşkanlığa Rus Gleb Mazrukov, Genel Sekreterliğe Belçikalı Patrick Van Campenhut, Genel Muhasipliğe ise Romanyalı Petru Grindenu seçildi. Seçimlerde ayrıca Orkun Yıldırım Sağlık Komisyonu'na, Mehmet Sıtkı Doğu Hukuk Komisyonu'na, Levent Tüfekçi de Etik Komisyonu'na seçildi.
Antalya Sheraton Otel'de gerçekleştirilen genel kurul sonrası konuşan Avrupa Wushu Federasyonu Başkanı Raymond W. Smith, 13. Avrupa Şampiyonası'nı Antalya'da Türkiye Wushu Federasyonu'nun desteğiyle düzenlemenin büyük bir şans olduğunu söyledi. Antalya'nın çok güzel bir şehir olduğunu belirten Raymond W. Smith, "Bizi çok güzel ağırladılar, bunu unutmayacağız" dedi.
Wushu'nun zaman ve çaba anlamına geldiğini belirten Avrupa Wushu Federasyonu Başkanı Smith, "Wushu bir dövüş sanatıdır" diye konuştu. İnsanların, Kung Fu'nun anlamını Bruce Lee'nin filmlerinden öğrenmeye çalıştığını anlatan Smith, şunları söyledi:
"Federasyon olarak Wushu ve Kung Fu'yu birlikte kullanmak istedik. Ancak çağımıza uygun olduğu için Wushu Federasyonu'nu tercih ettik. Geleneksel sanatlardan konuşurken Kung Fu'yu kullanıyoruz. Gelecek sene Paris'te de Wushu Şampiyonası'nda olacağız"
Raymond Smith, her sporun kendine özgü karakteristiği olduğunu ve hepsinin de yarışma amacı güttüğünü belirterek, "Wushu, çocukluktan yaşlılığa kadar yapılabilen, atletik ve düşünsel bir spordur. Bu sporda sporda silahlar, sopalar da kullanılabiliyor. Bütün dövüş sanatları içinde her şeyiyle tam olan ve hepsini içeren Çin'in dövüş sanatı olan Wushu'dur" şeklinde konuştu.

HOLLANDA CENTİLMENLİK YAPTI
Avrupa Wushu Federasyonu 1. başkanvekili seçilen Türkiye Wushu Federasyonu Başkanı Ebubekir Hocaoğlu ise 35 ülkenin delegesinin oy birliğiyle göreve gelmekten dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "13. Wuhsu Kongresi'nde 1. başkanvekilliği için iki aday vardı. Hollanda Wushu Federasyonu Başkanı Prof. Henk Versheur, benim lehime seçimlerden çekildi. Bu olimpiyatlar tarafından tanınan Wushu Federasyonu'nda Türkler açısından ilk Avrupa 1. başkanvekilliği oldu. Ülkemiz ve toplumumuz için güzel bir şey" dedi.


AVRUPA WUSHU AKADEMİSİ TÜRKİYE'DE KURULUYOR
Avrupa Wushu Federasyonu'nun şu an 44 üyesi olduğunu belirten Ebubekir Hocaoğlu, şunları söyledi:
"Bir yıl içinde bu sayıyı 51'e çıkarmaya çalışıyoruz. Hatta bir espri var, 'Vatikan'la birlikte 52 olacak' diye. Şu andaki 44 aktif üyeyle birlikte 2012 yılında Wushu'nun olimpik olması için Avrupa'da bir hareket başlattık. 1. başkanvekili, Avrupa'da Wushu'nun teknik kısmı hariç bütün yönetimiyle ilgilenir. Bu şu demekti; Sanda Ligi'nin sorumluluğu, Avrupa Wushu Vakfı'nın Başkanlığı ve aynı zamanda Avrupa Wushu Akademisi'nin sorumluluğu. Bugün kongreden çıkan en önemli karar gereği Avrupa Wushu
Akademisi'nin ilki Türkiye'de kurulacak. On yıl içinde dört akademi planlandı. Bütün bunlar, misyon açısından Wushu'yu Avrupa'da bir yere getirmek adına çok önemli. Bu da, Wushu'nun yönetim kısmının Türkiye'ye geçtiği anlamına geliyor. Yönetimi ağırlıklı olarak yurt dışında olan Wushu'nun teknik kısmının da zamanla Türkiye'ye geçmesi için çalışacağız"