Arsenal ve Bayern Elele!

İngiliz temsilcisi Arsenal Porto'yu, Alman ekibi Bayern Münih ise Fiorentina'yı eleyerek beraber çeyrek finale yükseldi.

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 rövanşında Fiorentina ilk maçta 2-1 yenildiği Bayern Münih'i Artemio Franchi Stadı'nda ağırladı.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi gruplarında evinde yaptığı tüm maçları kazanan Fiorentina, rövanş mücadelesinde Alman ekibini de 3-2 yenmesine rağmen çeyrek finale yükselemedi.

Fiorentina ilk yarıyı Juan Vargas'ın attığı golle önde kapattı, 54. dakikada Karadağlı golcü Stevan Jovetic farkı ikiye çıkardı.

Bayern Münih 60. dakikada Mark van Bommel ile farkı bire indirdi, bu golden dört dakika sonra Jovetic bir kez daha sahneye çıktı ve skoru 3-1'e getirdi. Bayern bir dakika sonra Arjen Robben ile ikinci golü buldu ve turu geçti.

Arsenal Porto'yu ezdi

Gecenin diğer maçında İngiltere'nin Arsenal takımı Portekiz'in Porto takımını Londra'daki Emirates Stadı'nda konuk etti.

İlk maçı deplasmanda 2-1'lik skorla kaybeden Arsenal mücadeleyi 5-0 kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı.

İlk yarıyı Danimarkalı golcüsü Nicklas Bendtner'in iki golüyle önde kapatan Arsenal ikinci yarıda Samir Nasri, Emmanuel Eboue'nin golleriyle farkı dörde çıkardı.

Gecenin yıldızı Bendtner ise 3 gol kaydettiği maçta takımının 5. golünü atarak maça noktayı koydu Porto böylece İngiliz takımlarıyla deplasmanda oynadığı 15. maçı da kazanamamış oldu.