Aileden destek dopingi

Trabzonspor'da aileye düşkünlük son dönemlerde dikkat çekiyor.

Trabzonspor’da son dönemlerde aile olgusunun sürekli ön plana çıkarılması dikkatlerden kaçmıyor. Başkan Sadri Şener, Teknik Direktör Şenol Güneş kaptan Umut Bulut, Teofilo, Gabriç ve Ceyhun, Ömer Aysan, Giray, Engin, Colman, Sezer, Burak gibi isimlerin ailelerinin futbol hayatlarında büyük etkileri olduğu gözleniyor. Evlerinde Trabzonspor'un çok hakim bir konu olduğunu belirten Başkan Sadri Şener, "Benim en büyük muhaliflerim karım ve kızım. Bir şey olur, 'şunu şöyle yapsaydın, yanlış yaptın' diyorlar. İnanılmaz eleştiriyorlar, taktik veriyorlar” dedi. Eşinin bu zamana kadar kahrını çekerek en büyük taktiği verdiğini kaydeden Teknik Patron Güneş ise, "Eşim ve çocuklarımın özverisi sayesinde işimi daha rahat yapıyorum" diye konuştu. Yeni transferlerden Sezer Badur, “Aileme çok bağlıyım. Boş zamanlarımda onlarla olmaktan mutluluk duyarım” demesi dikkat çekiyor.

Umut’un Annesi de Taktisyen!
Umut Bulut, “Annem maçları seyrettikten sonra yorum yapar, bana taktik verir. Ben de onu dinlemeye başladım ve Sivasspor ve Bursaspor maçlarında gol attım. Yani annemin taktikleriyle iki gol attım ve hala onu dinliyorum" demişti. Gurbetten gelen oyuncu Ceyhun Gülselam, ''Babam ile özel idmanlar yapardım. 7 yaşından itibaren futbola başlamamda babamın katkısı oldu. Vuruş tekniğimi de babamdan öğrendim'' derken, Trabzonspor’un yabancı oyuncuları Colman ve Teofilo da her ailelerini hep el üstünde tutarak ailelerinin üzerindeki katkıları sürekli dile getiriyorlar. Teofilo, “Futbola babam sayesinde başladım. Statta çalışıyordu ve beni de futbola başlattı. O yine hayatımın yönlenmesinde önemli etkendir” şeklinde konuştu. Trabzonspor’da babaları futbolun içinde yer alan futbolcular da bulunuyor. Bunların başında Drago Gabriç, Burak Yılmaz ve Engin Baytar geliyor.

Babaları Teknik Direktör Olanlar
Engin, bir dönem Vanspor’un en iyi forvetlerinde olan Adnan Baytar’ı sürekli dinlediğini, ondan dersler aldığını belirtiyor. Burak Yılmaz ise bir dönem Trabzonspor’da Ziya Doğan’a kaleci antrenörlüğü yapan ve şimdi Ankaragücü’nde görev üstlenen babası Fikret Yılmaz’ı dinliyor. Bu futbolcunun, babasının yönlendirmesiyle Trabzonspor’a 3 dönemdir gelmek istediğine de işaret ediyor. Hırvat futbolcu Drago Gabriç de, Hajduk Split takımının kaleci antrenörü olan babası sayesinde futbola başladığını belirtiyor. Giray Kaçar da eski voleybolcu annesinden dersler aldığını dile getiriyor. Ömer Aysan Barış da, “Beni dedem futbolcu yaptı. Onun çabalarıyla futbolcu oldum” açıklamasını yaptı. Trabzonspor’da başkan, teknik kadro ve futbolcuların büyük bölümünün hayatlarında aile etkisinin olması, başarıya giden yolda kolektif bir anlayışın egemenliğinin göstergesi olarak kabul ediliyor.