Kış Olimpiyat Oyunları Sona Erdi

17 gün süren 2010 Vancouver Kış Olimpiyat Oyunları sona ererken, Olimpiyat meşalesi Rusya'ya devredildi.

  Kanada ' nın Vancouver şehrinde 12 Şubat ' ta başlayan 2010 Kış Olimpiyatları , kapanış seremonisinin ardından sona erdi . Olimpiyat meşalesi 2014 Soç ; i Kış Olimpiyatları iç ; in Rusya ' ya geç ; ti . Son gü ; n erkekler buz hokeyi karşılaşmasında ev sahibi Kanada , ABD ' yi 3-2 yenerek altın madalyaya ulaştı .

EN Ç ; OK ALTIN MADALYAYI EV SAHİBİ KAZANDI

ABD 37 madalya ( 9 altın , 15 gü ; mü ; ş ve 13 bronz ) ile birinci olurken , Kanada 26 madalya ( 14 altın , 7 gü ; mü ; ş ve 5 bronz ) ile ikinci sırada yer aldı . Ev sahibi Kanada en ç ; ok altın madalya kazanan ü ; lke oldu .
Almanya ise 10 altın , 13 gü ; mü ; ş ve 7 bronz olmak ü ; zere toplam 30 madalya kazanarak ü ; ç ; ü ; ncü ; sıraya yerleşti . Rusya Vancouver ' da aradığını bulamadı . Toplam 15 madalya kazanan Rusya ancak 6 . sırada yer alabildi . Rusya 3 ' ü ; altın olmak ü ; zere 5 gü ; mü ; ş ve 7 bronz madalya kazandı .

Kapanış seremonisinde olimpiyat bayrağını Vancouver Belediye Başkanı Gregor Robertson , Soç ; i Belediye Başkanı Anatoli Pakhomov ' a verdi . Rusya 2014 Soç ; i Kış Olimpiyatları ' nın tanıtımı ç ; erç ; evesinde Vancouver ' da bir dizi etkinlik dü ; zenledi .

Yaklaşık 60 bin kişinin yerinde izlediği kapanış seremonisini dü ; nya genelinde ise 3 . 5 milyar kişinin televizyonları başından takip ettiği bildirildi .

TARİHİN EN KÖ ; TÜ ; OLİMPİYAT ORGANİZASYONU

Yaşanan aksaklıklar nedeniyle otoriteler tarafından tarihin en kö ; tü ; Olimpiyat organizasyonu olarak gö ; sterilen Vancouver Kış Olimpiyat Oyunları ' nda hafızalarda kalan en ö ; nemli olay ise Gü ; rcü ; kızakç ; ı Nodar Kumaritashvili ' nin sü ; rat pistinde antrenman yaparken geç ; irdiği kaza sonucu hayatını kaybetmesiydi .