Karabükspor Rekor Peşinde

Süper Lig yolunda emin adımlarla ilerleyen ve geçtiğimiz Pazar günü sahasında Konyaspor'u 4-1 mağlup eden Kardemir Karabükspor rekor kırma peşinde.

Karabük'ün plakası olan 78'i puan olarak hedefleyen Kırmızı-mavili ekibin Futbol Şube Sorumlusu ve Basın Sözcüsü Metin Yılmaz, Konyaspor'u 4-1 mağlup ederek süper lig yolunda büyük bir avantaj yakaladıklarını söyledi.

Konyaspor'un, Bank Asya'nın şampiyonluk yolunda giden güçlü kadrolarından bir tanesi olduğunu ifade eden Metin Yılmaz, "13 puanlık bir farkı bu maçta yakalamış olduk. Şampiyonluk yolunda Süper Lig'e çıkmada büyük bir avantaj elde ettik. Ancak kesinlikle biz şampiyon olduk diyemeyiz. Matematiksel olarak garantilemedikten sonra bu ifadede bulunma şansımız yok. Bizim böyle rehavetimizde yok. Zaten bizi bu noktalara getiren oyun içinde 90 dakikaya yayınlan disiplin ve istikrarımız oldu. Futbolcularımız saha içindeki mücadele ve akıttıkları terin yanında taraftarımızın gösterdiği şölen ile kazanma azmimiz artıyor. Karabük şehrinin bu kenetlenmesini gösteren ve Konyaspor'u 4-1 yenme sonucunda çıkan faktörlerinden biride budur. Bizim için şimdi Konya maçı geride kaldı ve önümüzdeki Kartal maçına bakıyoruz. Deplasmanda oynayacağımız Kartal maçında hedefimiz 3 puan. Çünkü önümüze bir hedef koyduk ve bu sezon Bank Asya'da rekor kırmak istiyoruz. Koyduğumuz hedef ise Kulüp Başkanımızın da ifade ettiği gibi hedefimiz plakamız olan 78'i puan olarak hedefledik. Bu sezon bu hedefe ulaşmak istiyoruz. Bunun için futbolcularımızın azmi var ve inşallah sezon sonunda gülen taraf olmak istiyoruz" dedi.

Diğer yandan Kardemir Karabükspor bu sezon karşılaştığı 24 maçta 17 galibiyet 5 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile attığı 59 golle 56 puanla Bank Asya 1. Lig'in lideri konumunda. Sahasında oynadığı 13 karşılaşmasının sadece birinde berabere kalan takım 12 mücadeleden galip ayrılmasını bildi. Deplasmanda ise 11 maçta 5 galibiyet 4 beraberlik ve 2 mağlubiyeti bulunuyor. Kardemir Karabükspor topladığı 56 puan attığı 59 golle de Türkiye'nin en skorer takımı olma unvanını da elinde bulunduruyor.