Bayern Münih Hamburg'u yenerek lider oldu

Almanya 'Bundesliga'da 24. hafta mücadelesinde Bayern Münih sahasında konuk ettiği Hamburg'u Franck Ribery'nin attığı golle 1-0 yendi.

  Allianz Arena ' yı tıka basa dolduran 69 bin seyirci iki ezeli rakibin atak futboluna rağmen gol sevinci yaşayamadı . İkinci yarıda Hamburg ' da sakatlanan Rost ' un yerine Hesl kaleyi korudu . Bundesliga ' da ikinci maç ; ını oynayan 24 yaşındaki kaleci Wolfgang Hesl 50 . dakikada Ribery ' nin şutunda gole izin vermedi . Gomez , Mü ; ller , Ribery ve Robben ' in gollü ; k şutlarını ö ; nleyen genç ; kaleciye , 78 . dakikada Ribery ' nin şutunda ise topu filelerden ç ; ıkarmak dü ; ştü ; : 1-0 .

Bayern ' de yedekler arasında bulunan Hamit Altıntop forma şansı bulamazken , Hamburg ' da Tunay Torun 83 . dakikada Jarolim ' in yerine oyuna girdi . Bir dakika sonra Tunay ' ın ilk topla buluştuğu kafa vuruşunda top ü ; st direğe ç ; arptı . Karşılaşmadan tek gollü ; galibiyetle ayrılan Bayern Mü ; nih , zirveyi de ele geç ; irdi . Son olarak Mayıs 2008 ' de liderlik koltuğunda oturan Bayern Mü ; nih , bu hasretini de gidermiş oldu . Ligde henü ; z mağlubiyeti olmayan Bayer Leverkusen , 50 puanla ikinci sıraya gerilerken , 40 puanda kalan Hamburg ise 4 . sıradaki yerini korudu .