Thomas Doll: Milli takımın başına Daum geçsin

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Thomas Doll çok konuşlacak bir tavsiyede bulundu.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Thomas Doll, Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum'un Türkiye Milli Takımı'nın başına geçebileceği ve 2 görevi aynı anda yürütebileceğini söyledi. Gençlerbirliği'nin Alman teknik direktörü Thomas Doll, Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde aynı grupta yer alan Almanya ve Türkiye'nin şansını değerlendirirken, teknik adam arayışlarını sürdüren Türkiye'ye sürpriz bir öneride bulundu.

Grupta zorlu maçların oynanacağını ifade eden Doll, "Almanya'nın zor bir gruba düştüğünü düşünüyorum. Yeniden yapılanma içindeki Türkiye ise 2010 Dünya Kupası'na gidemedi. Bu durum, 2012 elemeleri öncesinde Türkiye'yi hırslandıracaktır. Teknik direktör konusunda belirsizlik var. Bu belirsizlik belki ileride bir artı olarak dönebilir" diye konuştu.

Bir basın mensubunun, 'Milli takımın başına yabancı bir teknik direktör getirilmesi düşünülüyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ?' şeklindeki sorusuna, "Almanya Milli Takımı'nı yabancı bir teknik adamın çalıştırmasını düşünemiyorum bile. İngiltere, Rusya ve İrlanda gibi milli takımların başında da yabancı teknik adamlar ve görevlerini başarıyla yapıyorlar. Türkiye Milli Takımı'nın başına gelecek ismin, Türk halkını ve karakterini yakından tanıyan, onlarla tek vücut olabilecek birisi olması lazım" dedi.

Doll, sürpriz bir açıklamayla milli takımın başına Fenerbahçe'nin Alman teknik direktörü Christoph Daum'u önerdi. Doll, "Alman-Türk işbirliği çerçevesinde milli takımın başına Daum gelebilir. Türkiye'yi iyi tanıyan bir teknik adam. İki görevi bir arada yürütebilir. Zaten milli takıma seçilen futbolcuların çoğu İstanbul'da oynuyor. Birbirlerini tanıyorlar ve statlar da birbirine yakın olduğu için bir sıkıntı yaşamaz. Yalnız bu durum, Daum'un işini ağırlaştırabilir. Bu açıklamayı yaptığım için bana kızabilir. Ben telefonla arar onun gönlünü alırım" ifadelerini kullandı.

BEŞİKTAŞ İDDİASI

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Thomas Doll, Beşiktaş Kulübü'nden teklif aldığına dair hakkında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenleyen Thomas Doll, geçtiğimiz günlerde hakkında çıkan ve kendi ağzından yazılan "Beşiktaş Kulübü Başkan Adayı Murat Aksu ile anlaşmıştım. O başkan olsaydı ben de takımın başına geçecektim" şeklindeki haberlere büyük tepki gösterdi.

Kulübüyle sözleşle uzatmak için görüşmeler yaptığını hatırlatan Doll, bu tip haberlerin kariyerini zedeleyeceğini belirterek. "Türkiye'de hep pozitif olaylarla karşılaştım. Etrafımdaki herkesten büyük destek ve güven duygusunu hissettim. Ama son dönemde yaşananlardan sonra 'bana çelme takılıyor' hissine kapıldım. Basın mensuplarının nasıl çalıştığını biliyorum. Duyduklarını haber yapabilirler. Almanya'da da bu böyle. Ama burada önemli olan söylemediğim şeylerin benim ağzımdan yazılması. Bu doğru değil. Benim kimseyle bir görüşmem olmadı. Bunu açıklıkla söylüyorum. Bir teknik direktörün başka bir kulüpten teklif alması gayet normal bir durum. Her yerde bu böyle olur. Ben, her zaman dürüst bir ortamda çalışmak isterim. Gençlerbirliği'nde de böyle bir ortam var. Bugün futbolcularımla konuştum. Böyle bir olayın olmadığını onlara anlattım. Onlar da ister istemez etkilenebilir. Böyle kulüplerle ismin anılması güzel bir olay ama böyle bir şey kesinlikle olmadı. Ben, şu anda Gençlerbirliği ile sözleşme uzatmak üzere görüşüyorum. Böyle haberler benim kariyerimi zedeler. Bu haber yalandan da öte" ifadelerini kullandı.

Doll, bir basın mensubunun 'böyle bir teklif gelseyi ne yapardınız ?' şeklindeki sorusuna, "Teklif alsaydım, bunu gönül rahatlığıyla söylerdim. Beşiktaş başkanlığına aday bir ismin böyle açıklama yapması hoş değil. Bana teklif gelse birebir konuşurdum. Arkadan iş çevirmeyi sevmem. Murat Aksu ile karşılaştığım zaman kendisine de bu konuyu sormak isterim" şeklinde cevap verdi.