Mehmet Özhaseki: Ayaklarını denk alsınlar

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ve Kayserispor Onursal Başkanı Mehmet Özhaseki ağır açıklamalarda bulundu.

Galatasaray maçı sonrası karşılaşmanın hakemi Tolga Özkalfa’yı ağır bir dille eleştiren Kayserispor Kulübü Onursal Başkanı ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, tehditler yağdırdı. Kanaltürk’teki Telegol programında açıklamaları yayınlanan Özhaseki, Kayserispor’un hakkını kimseye yedirmeyeceklerini belirterek Federasyon, hakemler ve üç büyük kulüp başkanına verip veriştirdi. İşte Özhaseki’nin açıklamaları:

DÜDÜĞÜNÜ ASTIRDIK
Hakkımızı  yiyecek her hakemle gerektiği şekilde mücadele etmesini biliriz. Önceki yıllarda Fenerbahçe maçında İstanbul’da birisi (Hakan Sivriservi) bizimle uğraştı. Aleni haksızlık yaptı. Allaha şükür onun düdüğünü, formasını duvara astırdık. Bu çirkinlikler devam ederse, formasını ve düdüğünü duvara astıracağımız çok adam çıkar.

KEİTA KENDİNİ FIRLATIYOR
Bir pozisyonda ofsayt yok, bayrak kalkıyor. Makukula’yı defalarca televizyonda seyrettim. Oyuncuyu çeke çeke yere yatırıyorlar, penaltı verilmiyor. Ben böyle rezillik görmedim. Sonra Keita efendi bir artistik numarayla kendini üç metre fırlatıyor. Faul veriliyor. İkinci yarıda oyuncumuz atılıyor.

Bazılarının dilleri çok keskin
Hakemin burada yapacağı tek şey vardı. Topu eline alıp kalenin içine bırakacaktı ve golü verecekti. Oyunu da bitirecekti. Terbiyesizlik bu. Üç büyüklerin başındaki bazı adamların dilleri çok keskin olabilir. Gazetelerde, istedikleri başlıkları attırabilirler. Ama bizim de başka güçlerimiz var. Ayaklarını denk alsınlar.

Mehmet Özhaseki’nin, “Geçmişte Fenerbahçe maçında İstanbul’da birisi bizimle uğraştı. Düdüğünü duvara astırdık” dediği hakem; Hakan Sivriservi. Sivriservi’nin 5 Nisan 2008’de Kadıköy’de oynanan ve 5 dakika uzattığı maç, sonu oldu. Uzatma dakikalarında Semih’in golüyle F.Bahçe karşılaşmayı 2-1 kazandı. Maç sonrası Kayserispor yöneticileri, ortalığı yangın yerine çevirdi ve o günden sonra Sivriservi’ye maç verilmedi.

Kayserispor Asbaşkanı Şaban Miraboğlu, Galatasaray önünde hakem Tolga Özkalfa’nın yanlış kararları sonucu galibiyeti kaçırdıklarını söyledi. Miraboğlu, Galatarasay Başkanı Adnan Polat’ın maçtan önce yaptığı açıklamaların hakemi etki altında bıraktığını kaydederek, “Takdir haklarını rakipten yana kullandı. 3 puanı kaçırdık. Makukula’nın ve Cangele’nin pozisyonlarında penaltı verilmesi gerekirdi. Bir de 10 kişi kaldık. Yanlış hakem kararlarının kurbanı olduk” dedi.

Ahmet ÇAKAR, ÖZHASEKi’NiN GÖRÜŞLERiNi YORUMLADI

'Telegol' yorumcusu Ahmet Çakar, programda Mehmet Özhaseki’nin açıklamalarının kafalarda soru işaretleri oluşturduğunu belirtirken, şu yorumu yaptı: “Bu açıklamalar açık bir tehdit. Özhaseki, güçleri olduğunu söylüyor. İki şık güç var. Ya siyasi güç ya da mafya yönünden güç. Elinde hangi güç olursa olsun kendi lehine kullanmak doğru değil. Bunun bir başka açılımı daha var. Mehmet Özhaseki’nin açıklamaları Futbol Federasyonu üzerinde de etkileri olduğunu gösteriyor. Sayın başkan son olarak da kul hakkı yedi. Eleştirdiği Tolga Özkalfa ile sezonun ilk yarısındaki Fenerbahçe maçında uyduruk bir penaltıyla puan aldı. Aynı hakem ile İstanbul BŞB’yi yendi. Özkalfa’ya sarfettiği sözlerle günaha girdi.”