Kardemir Karabükspor'da Süper Lig hesapları

Bank Asya 1. Lig takımlarından Lider Kardemir Karabükspor'da bugün Süper Lig yolunda gösterdiği başarıdan dolayı Karabük protokolünün katılımıyla kurban kesimi yapıldı.

Geçtiğimiz hafta deplasmanda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşısında alınan 4-0'lık galibiyetin ardından Süper Lig'e adım adım yaklaşan Kırmızı-mavili takıma moral desteği ve tebrik etmek için Karabük Valisi Nurullah Çakır başta olmak üzere, Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun ve tüm daire Müdürleri ile Karabükspor Kulüp Başkanı ile yöneticileri Yaşar Kaptan Çebi Spor Sahası'na gitti. Burada idman öncesi takımın gösterdiği üstün performans ve Süper Lig yolunda verdiği mücadele için dualar eşliğinde kurban kesimi yapıldı.

Kesilen kurban sonrası oyuncular ayaklarına alınlarına kurban kanı sürerek Kayseri Erciyes maçı hazırlıklarına başladı. Oldukça neşeli oldukları gözüken futbolcular yaklaşık 2 saat boyunca idman yaptı.

İdman sonrası Karabük Valisi Nurullah Çakır teknik heyeti ve futbolcuları gösterdikleri üstün performans ve başarılarından dolayı tebrik ederek, "Bizim değişik fuar ve faaliyetlerle yapmaya çalıştığımız tanıtımı sizler alın terinizle başarıyorsunuz. Biz sizin yaptığınız tanıtım kadar bu kenti tanıtma başarısı elde edemedik. Başarılarınız sezon sonuna kadar devam etmesini diliyorum" dedi.

Zor bir dönemeçten geçtiklerini ve geçtiğimiz hafta yarın saat içinde buldukları 3 gol ile Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçını rahat geçtiklerini söyleyen Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yücel İldiz, "Bu hafta sahamızda son derece önemli bir maçımız var. Bizim her maçımız final. Önümüzde 13 finalimiz kaldı. Bunlardan bir tanesi hafta sonu oynayacağımız Kayseri Erciyesspor maçı. Oyuncu arkadaşlarımız çok bilinçli davranıyorlar. Ayaklarımızın yere sağlam basması gerekiyor. Hafta sonuna kadar en ciddi şekilde hazırlanarak sahamızda kazanmak istiyoruz" dedi.

Süper Lig için kazaya uğramadan yollarına devam etmek istediklerini de söyleyen Yücel İldiz, "Futbol enteresan bir oyundur. İki kere iki her zaman dört etmez. Bu hafta kazandık, önümüzdeki haftada kazanmamız lazım. Bizde bu bilinç ile çalışma yaparak bu inanç ile maçlara çıkıyoruz. Önümüzde bir hedef var ve bu hedefe ulaşmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Diğer yandan şu anda Ferdi, Sertan ve kaleci Bülent'in hafif sakatlığı var. Hafta sonuna kadar yetiştirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.