Brezilya Ligi nefes kesiyor

Brezilya Ligi'nde 7.hafta geride kalırken Robinho, Vagner Love, Adriano, Ronaldo, Fred ve Roberto Carlos gibi dünya capındaki yıldızların boy göstermesi Brezilyalı futbolseverleri heyecanlandırıyor.

Ligde bu hafta Santos ezeli rakibi Sao Paulo ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Robinho'nun yeniden takıma dönmesiyle şampiyonluğun en büyük adayları arasında gösterilen Santos, Sao Paulo'yu 2-1 mağlup ederek lider Botafogo ile puanları eşitledi.

Manchester City'den kiralık olarak Santos'a gelen Robinho karşılaşmanın 68. dakikasında oyuna dahil oldu ve 86. dakikasında takımına galibiyeti getiren golü attı.

Roberto Carlos'un cezası nedeniyle oynamadığı karşılaşmada Corinthians kendi sahasında Sertaozinho'yu 4-0 mağlup ederek zirve takibini sürdürdü.

Lincon'ün yeni takımı Palmeiras ise Bragantino deplasmanında oldukça zorlanmasına rağmen karşılaşmadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı. İlk 7 haftası geride kalan ligde Santos ve Botafogo 16 puanla zirveyi paylaşıyor. 14 puanlı Corinthians ve Ponte Preta ise üçüncü sırada ve dördüncü sırada yer alıyor.

Brezilya Paulista'da ilk dört takım şampiyonluk için play-off oynuyor, beşinci ve sekizci takımlar ise taşra şampiyonluğu için çift maçlı yarı final ve final maçları oynuyor.