'Milli Takım'ın başına ben gelmeliyim'

A Milli Takım'ın başına kendisinin getirilmesi gerektiğini belirten Kasımpaşa'nın teknik direktörü Yılmaz Vural, 'Artık sıra bana geldi' dedi.

Türkiye Futbol Adamları Derneği (TURFAD) ile Osmangazi Belediyespor tarafından organize edilen 'Bursa'da futbol zirvesi' isimli panele futbolcu Gökhan Güleç ile birlikte konuşmacı olarak katılan Yılmaz Vural, Milli Takımın 4 ay teknik direktörsüz kalmasını yadırgadığını dile getirdi. Türkiye'nin Polonya ve Ukrayna'nın ortak düzenleyeceği 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası kura çekimine teknik direktörsüz katılmasını eleştiren Vural, federasyonun 'En iyisini bulmak için çabalıyoruz' açıklamasının inandırıcılıktan uzak olduğunu savundu. Milli Takımın başına Türk bir antrenör getirilmesi yönündeki görüşünü tekrarlayan Vural, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği'nin konuyla ilgili açıklama yapmamasına da anlam veremediğini kaydetti. Vural, şöyle konuştu: "Mustafa Denizli, Fatih Terim ve Şenol Güneş milli takım teknik direktörü oldu. Sıra bana geldi. Bu görevi başarıyla yapabileceğimi düşünüyorum. Türkiye'de 20'den fazla takım çalıştırdım. Bu takımlarda büyük zorluklar altında görev yaptım."

Futbol Federasyonu'nun 'Biz yabancı antrenör çalıştırmak istiyoruz, çünkü yerli antrenörlerimizin yıpranmasını istemiyoruz' şeklindeki savunmasının geçerliliğinin bulunmadığına vurgu yapan tecrübeli teknik adam, şu görüşleri dile getirdi:

"Türk teknik direktörlerin uluslararası tecrübesi yok deniyor. Siz Milli Takımın başına Türk bir teknik adam getirmezseniz, Avrupa Kupaları'na katılan takımların başında yerli teknik direktör yer almazsa bu tecrübe nasıl kazanılacak. Ben Milli Takımın başına mutlaka yerli bir teknik direktörün getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bazı teknik direktörlerin, 'Milli Takımın başına kim getirilirse saygı duyarız' açıklamasına da anlam veremiyorum."

Vural, kendisi dışında bir Türk teknik direktörün de Milli takımın başına getirilmesi durumunda ona saygı duyacağının altını çizdi.

Bir gazetecinin 'Türk Milli Takımının Piontek'in görev yapmasının ardından yükselişe geçtiği yönünde bir inanış var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz' şeklindeki sorusunu cevaplayan Yılmaz Vural, şunları kaydetti:

"Piontek'in ne başarısı varmış ? Del Bosque ve Aragones geldi de ne oldu ? 2 milyon Euro maaşla geldiler. 8-10 milyon Euro üste para verilerek gönderildiler. Yabancı teknik adamların Türk futboluna katkısı olmadığını düşünüyorum."

Kasımpaşa'nın son iki haftadır son dakikalarda yediği gollerle galibiyeti kaçırdığını hatırlatan Vural, buna rağmen futbolcularına soyunma odasında tek tek tebrik ettiğini sözlerine ekledi.