Altay'da şok istifa

Altay'da, teknik direktör Fuat Yaman, Karşıyaka yenilgisinden sonra istifa kararı aldı. Yaman, yaptığı açıklamada taraftara veryansın etti.

Yaman, maçtan sonra yaptığı açıklamada, maçın sonuç itibariyle kötü bittiğini belirterek, ''İlk yarının belli bölümlerinde Karşıyaka oyuna biraz daha hakim oldu, ancak bulunan pozisyonlar karşılıklıydı' dedi.

İkinci yarıda oyunun dengelendiğini kaydeden Yaman, ''Atanın kazanabileceği, avantaj sağlayabileceği bir maçtı. Biz başaramadık, ancak Karşıyaka başardı. Altay'daki görevimi bırakmış bulunuyorum. Geçen hafta bu düşüncemi söylemiştim. Çok fazla çalkantı olmaması için, başkanımız (Karşıyaka maçını bekleyelim) dedi'' diye konuştu.

Taraftarlarının kendisine değil, futbolculara ve yönetime gösterdiği yaklaşımı yadırgadığını ifade eden Yaman, sözlerini şöyle tamamladı:

''Altay'da işlerin, hangi şartlar altında, nasıl yapıldığını onların bilmesi gerekirken, futbolcuları sahtekarlıkla suçlamayı yakıştıramadım. Bir takımın taraftarının, teknik direktörden memnun olmadığı dönemler olabilir ama bunu büyük takımın taraftarı gibi göstermeleri lazımdı.''

Bank Asya 1. Lig'deki İzmir derbisinde Karşıyaka'ya 2-0 yenilen Altay'da, teknik direktör Fuat Yaman, ''Altay'da çare olarak görev yaptık, çare olmaya çalıştık'' dedi.

Maçtan sonra görevden istifa ettiğini açıklayan Yaman, şunları kaydetti:

''Ya çaresizsinizdir ya da çare sizsinizdir. Biz burada çare olarak görev yaptık, çare olmaya çalıştık. Allah'a şükür bunu da yaptık bugüne kadar. Bu takımın hala 35 puanı var. Geçen yıl bugün 34 puanı vardı. Altay'ın puan anlamında kaybettiği bir şey yok. Ancak bugünkü yaklaşım ve ortam devam ederse kaybolacak daha çok şey olabilir.''

Yaman, taraftarların futbolculara ve yönetim kuruluna destek olması gerektiğini belirterek, ''Hata varsa tamamı benden kaynaklanmıştır. Taraftarlar, benim dışında kimseye kızmasınlar. Her şey iyiydi, şartlar çok çok iyiydi. Ama hata benim'' dedi.

Yaman, bir soru üzerine Karşıyaka maçını kazanmaları durumunda görevi bırakıp bırakmamayı düşüneceğini, beraberlik halinde de görevi bırakacağına karar verdiğini söyledi.

Kulüp başkanı, yönetim kurulu ve futbolcuların olağanüstü özveriyle çalıştığını kaydeden Yaman, ''Ancak futbolcuların hoş göremeyeceği yetersizlikler oluyor. Buna rağmen çalışmayı aksatmadılar. Bu kulübün en büyük şansı bu. Taraftarlar, böyle bir grupla çalışma şansı varken biraz daha destek olsunlar'' diye konuştu.

-KARŞIYAKA CEPHESİ-

Karşıyaka Teknik Direktörü Ümit Turmuş da yaptığı açıklamada, maçın başından sonuna kadar oyuna hakim olan taraf olduklarını belirterek, rakibe bir kaç pozisyon vermelerine rağmen istedikleri oyunu sahaya yansıttıklarını söyledi.

Devre arasında futbolcularla yaptıkları konuşmada, bu maçı kazanacaklarını tekrarladıklarını kaydeden Turmuş, maçı hak ederek kazandıklarını ifade etti.

Turmuş, Karşıyakalı taraftarların kötü zamanda da takıma destek olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ligde sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz. İlk 5 haftada almayı hedeflediğimiz puanlar tutmadı. Bugün 3. sırada olma şansımız vardı. Ama geriye bakmayacağız, hak ettiğimiz yere gelmek istiyoruz. Bunu yapacağımıza inanıyorum. Futbolcularımı kutluyorum.''

Müsabakayı 4 bin 763 kişi izlerken, hasılat 58 bin 445 Lira olarak gerçekleşti.

Karşılaşmanın sonuna doğru Altaylı taraftarlar futbolculara, yönetim kurulu üyelerine ve teknik direktör Yaman'a tepki gösterdi. Altaylı taraftarlar protestolarını protokol tribünü çıkışında da devam ettirdi.

Öte yandan karşılaşma öncesinde taraftarlarla tartışan bir güvenlik görevlisinin hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.