Tabata rahat bir nefes aldı

Sezon başında Gaziantepspor'dan yüksek bonservis bedeliyle Beşiktaş'a transfer olan Tabata sonunda rahat bir nefes alabildi.

Beşiktaş'a 8,5 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olan Rodrigo Tabata, Siyah-Beyazlıların 4-1 kazandığı Gençlerbirliği maçının yıldızı oldu.

Attığı ve attırdığı gollerle takımının liderliğini üstlenen Brezilyalı, ilk kez rahat bir uyku çekeceğini belirtirken, "Bu maçtan sonra artık kötü rüya görmeyeceğim. Kalitemi ve nasıl bir oyuncu olduğumu herkese gösterdiğime inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Sezon başından itibaren eleştirilerin hedefinde olduğunu iyi bilen Tabata, Teknik Direktör Mustafa Denizli'nin kendisiyle yaptığı görüşmenin de futboluna olumlu yönde yansıdığını kaydetti.

Medyada sürekli yer alan 'Tabata gönderilecek' haberlerinin kendisini olumsuz yönde etkilediğine dikkat çeken tecrübeli isim, ara transfer döneminin kapanmasından sonra bir şans daha elde ettiği belirtti.

Takımda kalacağının kesinleşmesinin ardından kendisini sürekli motive eden Tabata'ya en büyük desteği Mustafa Denizli verdi.

Delgado'nun sözleşmesi yenilenmezken Tabata ile Denizli arasındaki görüşmede tecrübeli çalıştırıcının, "Sen bu takımın bir parçasısın. Ligin ikinci yarısında takım arkadaşlarının sana çok ihtiyacı olacak. Sen yapılan eleştirilere kulaklarını tıka ve futbolunu oyna. Sadece herkes senin kaliteni görmek istiyor." dediği öğrenildi.

Gençlerbirliği karşısında takımın en çok koşan ismi olan Rodrigo Tabata, attığı golle de klasını konuşturdu.

Korner organizasyonunda topu hızlı bir şekilde oyuna sokup şık bir vuruşla golü kaydetmesi de maça kendini ne kadar iyi hazırladığının kanıtı oldu. Takım arkadaşları da 90 dakikadan sonra Tabata'yı performansından dolayı tebrik etti.