Sivasspor Denizlispor ile karşılaştı

Turkcell Süper Ligi 20.hafta karşılaşmasında Sivasspor evinde konuk ettiği Denizlispor'u 2-0'lık skorla geçti.

Sivasspor'a galibiyeti getiren goller 46. dakikada Erman Kılıç ve 90. dakikada Musa Aydın'dan geldi. Maçın 74. dakikasında Sivasspor'dan Mehmet Yıldız ve Denizlispor'dan Burak Akyıldız kırmızı kart görerek takımlarını 10 kişi bıraktılar.

Ligde sonuncu Ankaraspor'un üstünde puan sıralamasında son 2 sırada yer alan Sivasspor ile Denizlispor arasındaki maç, soğuk bir havada oynandı. Düşme hattından kurtulmaları için acil puan ve puanlara ihtiyacı olan iki ekibin mücadelesi, karşılıklı ataklarla başladı. Ev sahibi Sivasspor golcüsü Mehmet Yıldız ile rakip kalede etkili olurken, konuk ekip Denizlispor ise forveti Youla ile kontra ataklar geliştirdi. Her iki takım da geliştirdiği ataklardan sonuç alamayınca, maçın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıya golle başlayan Sivasspor skor avantajını eline geçirdi. 73. dakikada ise ceza alanında topla buluşan Erman, topu Nabil Taider'e bıraktı. Taider'in sert vuruşunda savunmaya çarpan top kornere gitti. Korner atışının kullanılacağı sırada, her iki takım futbolcuları arasında gerginlik yaşandı. Futbolcular arasında yumruklaşmaların da yaşandığı gerginlik, hakemin ve her iki takım teknik heyetinin araya girmesiyle son buldu. Hakem Yunus Yıldırım, bu gerginlik sonrası Sivasspor kaptanı Mehmet Yıldız ve Denizlisporlu oyuncu Burak Akyıldız'ı kırmızı kartla cezalandırdı.

Karşılaşmada gol perdesini kapatan isim 90. dakikada Musa Aydın oldu ve kırmızı beyazlılar önemli bir 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı.

Bu skorun ardından Sivasspor puanını 20'ye yükseltirken; Denizlispor 7 puanda kaldı.

Önümüzdeki hafta Sivasspor deplasmanda Diyarbakırspor'a konuk olacak. Denizlispor ise kendi evinde Kayserispor ile karşılaşacak.