Dilmen'den GS'yi kızdıracak sözler

Dün akşam Kayserispor maçında 0-0 berabere kalan Galatasaray şampiyonluk yarışında çok önemli 2 puanı kaybetti.

Devre arasında Jo, Lucas Neill ve Giovani dos Santos gibi yıldız isimleri kadrosuna katarak taraftarlarının yüzünü güldüren fakat bu isimlerden henüz istediği verimi alamayan sarı-kırmızılı ekibe, yorumcu Rıdvan Dilmen'den de büyük eleştiri geldi.

Dilmen, "Yönetimin transfer planlaması tek kelimeyle skandal. Takımın kalitesi artacağına düştü. Galatasaray bugünkü kadrosu ile lig ikinciliğini bile zor alır." dedi.

Rıdvan Dilmen'in Milliyet Gazetesi'ndeki yazısı şöyle:

Kör dövüşü

Teknik Direktör Frank Rijkaard, işler kötü gittiği halde maç içinde hiçbir müdahalede bulunmadı

Öyle bir maçtı ki, iki takım da yüksek konsantrasyonda oynadı. Ancak oyun ilerledikçe zemin kötüleşti. Karşılaşma da kör dövüşü haline geldi. Yani golü atanın kazanacağı bir müsabaka izledik.

İki takımın da ciddi eksikleri var. Sezon içinde çok fazla şans bulamayan oyuncular forma giydi.

Galatasaray takımının öndeki üç oyuncusu rakip stoper ve beklerin kucağından bir türlü kurtulamadılar. Kolay marke edildiler. Galatasaray'ın orta sahasında öne doğru hamle yapan biraz Elano vardı. Mustafa Sarp ve Mehmet Topal ceza sahasına girmeden maçı bitirdiler.

Kayseri takımında Ali Turan ve Toledo'nun yokluğu nedeniyle bütün dengeler bozuldu. Stoper Serdar sağ beke geçti. Tolunay Kafkas oyunun son bölümünde 10 kişi kalınca her an iş yapabilecek Makukula, Mehmet Eren ve Gökhan Emreciksin'i çıkardı. En azından oyunu tutmak adına.

Galatasaray'ın kötü futbolu devam ediyor. Maç boyunca birkaç karambol dışında pozisyon yok. Santos tipinde ve ondan daha iyi Galatasaray'ın kadrosunda çok oyuncu var. Yönetimin planlaması tek kelimeyle skandal. Takımın kalitesi artacağına düştü. Takımlarında forma giyemeyen iki oyuncu alıyorsunuz, Nonda gibi bir forveti yolluyorsunuz. Galatasaray bugünkü kadrosu ile lig ikinciliğini bile zor alır.

Teknik Direktör Rijkaard, işler kötü gittiği halde maç içinde hiçbir müdahalede bulunmadı. En çok iş yapacak Arda'yı iki stoperin arasından kurtaramadı. Keita ve Santos'tan birini forvete kaydırıp, en azından Arda'yı çizgiye veya orta sahaya alabilirdi. Arda'nın bütün meziyetlerini yok etti. Arkadan da destek gelmeyince kısır bir maç ortaya çıktı.

Kayseri takımı taş gibi bir takım. Belki dün iyi oynamadılar ama oyundan hiç kopmayıp kora kor, dişe diş mücadele ettiler. Yani boşuna bu kadar puan almamışlar.

Tolga Özkalfa mı; verdikleri ve vermedikleri ile kötü bir maç yönetti.