Beşiktaş Cola Turka 91-73 Mersin Büyükşehir Belediyesi

Beko Basketbol Ligi 18. Hafta mücadelesinde Beşiktaş Cola Turka, konuk ettiği Mersin Büyük Şehir Belediye'yi 91-73'lük skorla yendi.

Siyah beyazlılarda özellikle Lonny Leroy Baxter Jr 32 sayı atarak günün yıldızı oldu. Ligde zor günler geçiren Mersin Büyükşehir Belediye ise üst üste 4. yenilgisini İstanbul deplasmanında aldı.

Cevher Özer'in üçlüğü, Lonny Leroy Baxter'ın basket, turnike ve serbest atışlarıyla maça hızlı başlayan Beşiktaş, 2.5 dakikayı 9-0 önde geçti. İlk 3 dakika başarısız atışlar ve top kayıpları yapan Mersin Büyükşehir Belediye, 3. dakikaya girilirken İnanç Koç'un üçlüğü ile ilk sayısını buldu. Baxter,Brad Newley, Engin Atsür ilesayılar bulan Beşiktaş 19-7 ile bir ara 12 sayı farkı yakaladığı ilk periyotu 19-11 önde bitirdi.

Konuk takım 2. periyota Goran Nikolic'in sayısı ile başladı. Beşiktaş Cola Turka'nın başarısız atışları ile top kaybının ardından, Mersin BŞB, Dominic Davun James ve Vincente Sheldon Grier'in sayılarıyla 6-0'lık bir seriyle 13. dakikaya girilirken farkı iki sayıya indirdi (19-17). Bundan sonra karşılıklı basketler vardı. Mersin BŞB, 14. dakikaya girilirken 23-22 ile farkı 1 sayıya indirdi. Beşiktaş'ta ilk periyotta Cevher Özer, 14. dakikada da Engin Atsür ayağından sakatlandı. Ayağı burkulan iki sporcu maça devam edemediler. Beşiktaş Cola Turka hücumda kötü organize olduğu dakikaları geride bırakıp Baxter ve Newley ile üst üste sayılar buldu. Mersin BŞB James ve Baron'ın sayılarıyla karşılık verse de Beşiktaş Cola Turka devreyi 37-31 önde kapadı.

3. periyotun başında Asım ve James'in turnikeleriyle Mersin BŞB farkı 2 sayıya indirdi. Ancak Haluk Yıldırım'ın üçlüğünü, Chatman ile Baxter ve Newley'ın üçlükleri izledi. Yine Baxter'ın basketi ile 14-0'lık seri yapan Beşiktaş Cola Turka, 25. dakikada 51-35'le farkı 16 sayıya çıkardı. Beşiktaş'ın savunmada büyük direnç gösterdiği bu dakikaların ardından Mersin BŞB, Asım ve Grier ile skor üretti ve Baron'ın basketi ile 29. dakika içinde farkı 9 sayıya (59-50)indirdi . Ancak periyotun başarılı ismi Haluk'un üçlüğüyle Beşiktaş Cola Turka son çeyreğe 62-50 önde başladı.

Son periyota Beşiktaş Cola Turka Baxter 'ın serbest atışları ile başladı. Mersin BŞB Grier, Altan Erol, Nedim Yücel'in sayılarıyla yanıt verdi. James'in peşpeşe iki üçlüğüyle 34. dakikada konuk takım farkı 6 sayıya (66-60) indirdi. Ancak yeniden iyi savunma yanında hücumda iyi organize olan Beşiktaş Cola Turka, Adem Ören, Chatman, Newley ile skor üretip farkı açmaya başladı. Mersin BŞB, Baron, Nedim Yücel ile yanıt vermeye çalıştı. Adem ve günün yıldızı Baxter ile 8-0'lık seri yakalayan siyah beyazlılar son 2 dakikaya 83-65 önde girdi. Chatmen, Newley ve Baxter'ın sayılarıyla farkı yeniden açan Beşiktaş Cola Turka 91-73'lük (18 sayı fark) skorla salondan galip ayrıldı.