Efes Pilsen 80-72 Türk Telekom

Beko Basketbol Ligi'nde Efes Pilsen, Türk Telekom'u 80-72'lik skorla mağlup etti.

Oyunun genelinde üstün bir görüntü çizen Efes Pilsen karşısında Türk Telekom düşük bir şut yüzdesi ile oynadı.

Düşük tempo ile başlayan maçın başında iki takım da isabetsiz atışlar yaptı. Kaya Peker ile sayılar bulan Efes Pilsen'de Charles C Smith, Ermal Kurtoğlu ve Marvis de devreye girince, lacivert beyazlılar 6-0'lık seriyle 5. dakikayı 10-1 önde geçti. Rakibin sert savunması karşısında bocalayan ve başarısız atışlar yapan Türk Telekom, Efes Pilsen'in top kayıplarıyla da toparlandı. Hüseyin Beşok, Dayon Demond Mallet ile sayılar buldu. Ancak Efes Pilsen periyotu 17-13 önde bitirdi.

2. periyotun başında Türk Telekom yine başarısız atışlar yapınca Sinan Güler ve Igor Rakocevic'in sayılarıyla Efes Pilsen 13. dakika içinde skoru 22-13 yaptı. Lamayn E Wilson ve Serkan Erdoğan'ın sayılarıyla periyotun bitimine 4 dakika kala Türk Telekom 24-24'lük eşitliği yakaladı. Karşılıklı basketlerin ardından bitime 2.5 dakika kala Ersin Dağlı'nın serbest atışları ile Türk Telekom 30-29 öne geçti. Ancak Smith ve Mario Kasun'un sayılarıyla Efes Pilsen devreyi 36-35 önde kapadı.

Efes Pilsen düşük atış yüzdesi ile oynayan Türk Telekom karşısında 3. periyotun ilk dakikalarında Shumpert ve Smith ile sayılar buldu. Türk Telekom Tutku Açık ve Serkan'ın sayılarıyla farkın açılmasına izin vermedi. Ancak periyotun sonlarına doğru Ender ve Rakocevic'in basketleriyle son dakika içinde 59-51 ile farkı 8 sayıya çıkaran Efes Pilsen, 3. periyotu da 59-52 önde bitirdi.

Son periyota Lamayn E Wilson'ın sayısıyla başlayan Türk Telekom karşısında Efes Pilsen Thornton ve Rakocevic ile skor buldu. Türk Telekom'un başarısız atışları sürünce Efes Pilsen oyunun kontrolünü elinde uttu. Farkı genelde 6 sayıda tutan Efes Pilsen salondan da 80-72'lik skorla galip ayrıldı.