'Fenerbahçe'deki Galatasaraylı futbolcular' açıklaması

Son günlerde sıkça konuşulan 'Fenerbahçe'deki Galatasaraylı futbolcular' haberine Fenerbahçe Yönetimi'nden sert tepki geldi.

Her şey Galatasaraylı eski futbolcu Hasan Şaş'ın Saba Tümer'in CNN Türk'te sunduğu "Saba Tümer'le Bu Gece" programındaki sözleriyle başladı.

Şaş, programda Emre Belözoğlu'nun Galatasaray'da forma giyerken Fenerbahçeli olduğunu bildiğini söyledi, Arif Erdem'in de Beşiktaşlı olduğunu ifade etti. Son olaraksa "Şimdi de Fenerbahçe'de oynayan 3-4 tane Galatasaraylı var ama onların isimlerini söylemeyeyim. Zor durumda kalırlar" dedi.

İşte bu son sözlerin ardından yeni bir polemik oluştu. Kimi çevreler bu futbolcuların kim olduğu konusunda meraka kapıldı. Medyada ise Takvim ve Fotomaç gazetesi "Fener'in Aslanları" başlığı ile sansasyon yaratacak bir habere imza atıp, Fenerbahçe'de hangi futbolcuların G.Saray'ı tuttuğunu isim vererek yayınlandı.

Bu haberler üzerine Fenerbahçe Kulübü çok sert bir bildiri yayınladı. İşte sarı lacivertlilerin açıklaması;

"5 Şubat 2010 tarihli Pas Fotomaç ve Takvim gazetelerinde, Profesyonel Futbol Takımımız oyuncularından bazılarının Galatasaraylı olduğuna dair bir takım 'çağ dışı' iddialar yer almaktadır.

Tarihimize eklenecek yeni zaferler için Fenerbahçe formasıyla ter döken futbolcularımızın, böylesi demode haberlerle gündeme getirilmeye çalışılması, geri kalmış zihniyetin, akıl dışı oyunlarından birisi olmaktan öteye gidememektedir.

Futbol dünyasının profesyonelleştiği günümüzde, bu çağ dışı zihniyetin kendini yenileme mecburiyetinde olduğu açıkça görülmektedir.

Takımımızın, taraftarımızın desteğiyle şampiyonluklar yolunda ilerlediği bir dönemde; bu tip asılsız haberlerin takım ruhumuza zarar vereceğini hesaplayanların büyük bir yanılgı içinde olduğunu da ayrıca ifade etmek isteriz.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.
FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ"

Ayrıca Fenerbahçe Kulübü, bazı basın yayın organlarında Bursaspor maçında bazı yöneticilerin 'bedava bilet' dağıttığı yönündeki iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bursaspor maçında tribünleri dolduran taraftarlarımıza, yöneticilerimiz tarafından ücretsiz bilet verildiğine dair söylentiler olduğu ifade edilmektedir. Uzun yıllardır hiçbir maçta ücretsiz bilet dağıtmadığımızın bilinmesine ve bu yönde diğer kulüplere örnek teşkil etmemize rağmen, Kulübümüzün adının bu gibi asılsız iddialara karıştırılmak istenmesini kınıyoruz. Kamuoyunun, bu tip gerçek dışı iddialara itibar etmemesini önemle rica ediyoruz" denildi.