'40. Volvo Dünya Gençler Yelken Şampiyonası' tanıtımı yapıldı

8-17 Temmuz tarihlerinde İstanbul'da yapılacak olan '40. Volvo Dünya Gençler Yelken Şampiyonası' tanıtımı düzenlendi.

Ataköy'deki Sheraton Otel'de düzenlenen toplantıya, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Yelken Federasyonu Başkanı Nazlı İmre, Uluslararası Yelken Federasyonu (ISAF) Başkanı Göran Petersson, İstanbul Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu, İstanbul Spor A.Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, 2010 Kültür Başkenti Danışma Kurulu Başkanı Hüsamettin Kavi ve ISAF Onursal Başkanı eski Yunanistan Kralı Konstantin katıldı.

Bakan Özak, dünyanın ortak tutkusunun spor olduğunu belirterek, ''Spor, sosyolojik bir olgu ve toplumsal bir hareket. Sporu çok seviyoruz, ancak spor yapmayı biraz daha fazla sevmeliyiz. Sporu yaygınlaştırmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz'' dedi.

Türkiye'de 20 milyon öğrenci bulunduğunu ifade eden Özak, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Gençlerimize spor yaptırmaya çalışıyoruz. Sayın Başbakanımızla dün 1,5 saat toplantı yaptık. Kendileri Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığı için 1 milyar avroluk mektup imzaladı. Hükümet olarak sporu çok destekliyoruz. 2 ay önce Kısa Kulvar Avrupa Yüzme Şampiyonası'nı yaptık. Dünya Basketbol Şampiyonası'nı düzenleyeceğiz. Dünyada İstanbul gibi bir şehir yok. Biz İstanbul ile gurur duyuyoruz, dünyanın başkenti olarak görüyoruz. Burada yapacağımız yelken şampiyonası da mükemmel olacak.''

Yelken Federasyonu Başkanı Nazlı İmre de Temmuz ayında 60'tan fazla ülkeden 300 sporcuyu İstanbul'da ağırlayacaklarını söyledi.

Bugüne kadar birçok uluslararası şampiyonayı başarıyla gerçekleştirdiklerini kaydeden İmre, ''Federasyonumuz ilk defa böyle kapsamlı bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Geleceğin şampiyonlarını Bakırköy sahillerinde izleme fırsatı bulacağız. 8-17 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek şampiyona, 5 sınıf ve 8 kategoride yapılacak. Şampiyonada ülkemizi 10 genç sporcu temsil edecek. Olimpiyatlara aday şehrimiz için bu şampiyona çok önemli bir referans olacak'' dedi.

ISAF Başkanı Göran Petersson da Türkiye Yelken Federasyonu'na, sıcak karşılamalarından dolayı teşekkür etti. İstanbul'a övgüler yağdıran Petersson, şöyle konuştu:

''Bu şehir, 2010 Avrupa Kültür Başkenti'dir. Bu şehir, 40. Volvo Gençler Yelken Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak. ISAF'ın ve TYF'nin prestijli organizasyonlar düzenleme yeteneğine güvenim tam. Bu sene Türkiye 470 Fin Bayanlar ve Erkekler Avrupa Şampiyonası'na da ev sahipliği yapacak.''

Petersson, Türkiye'nin yelken sporunda uzun bir geçmişinin bulunduğunu belirterek, ''Türkiye Yelken Federasyonu, ISAF ailesinin değerli bir üyesidir. ISAF bünyesinde 10 uluslararası yarış yöneticisi ve ISAF komitelerinde 6 üyesi bulunuyor. Asbaşkanlarımızdan birinin Türk olduğunu söylemeye gerek duymuyorum. Türkiye'nin geleceği parlak'' ifadelerini kullandı.

Gecede Bakan Özak ile Petersson, birbirlerine anı plaketi verdiler.