Şenol Güneş oyunden memnun değil

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 1-1 berabaere kalan Trabzonspor'un Teknik Dİrektörü Şenol Güneş sahadaki sertlikten dert yandı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, özellikle maçın son 10 dakikasında savaştıklarını ve golü bulduklarını söyledi. Güneş, maç sonucunun önemli olduğunu ve avantaj elde ettiklerini belirterek, "Oyun başında iyi bir futbol anlayışı vardı. İkinci yarı ise oyun çok kesildi, sertlikler fazlaydı. Rakip Trabzonspor'a karşı haklı olarak savaşçı oyununu ortaya koydu, elinden geleni yaptı. Zaman zaman başarılı oldu. Biz ise oyunun sertliğine uyum sağlayamadık. Bu uyumsuzluğumuz, son 10 dakikada oyunun sert şeklini kabul ettikten sonra ortadan kalktı. Sonra da gol geldi. Güzel futbol yoktu, bu da üzüntü vericiydi" dedi.

Takımın savaşçı ruhunun olması gerektiğini kaydeden Güneş, "Ama oyun kalitemiz de daha üst düzeyde olmalı. Teknik kapasiteli oyuncularımız maçta oyuna hakim olamadı. Rakibin oyun bozma anlayışına teslim oldular. Hakem de bazı şeylere izin verdi. İlk yarıda rakibin sertliğinden korktular. Savaşçı olmak güzel de iyi futbol oynamak da lazım. Saha kaygan olmasına rağmen güzeldi, ama oyun güzel değildi" diye konuştu.

Hafta sonu ligde oynayacakları Manisaspor maçına da değinen başarılı teknik adam, "Buradaki maçın telafisi olabilir, ancak Manisaspor maçına hazır olmalıyız. Hem güzel oynayıp, hem sonuç almalıyız. Bu maçta beraberlik bize yetmez" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'un beraberlik golünü kaydeden Hırvat futbolcu Cale, zor ve sert bir rakip karşısında oynadıklarını belirterek, "Rakibimiz takım oyunu oynayıp, işimizi zorlaştırdı. Buna hazırlıklıydık. Son dakikalardaki gol bize avantaj getiriyor. Şimdi rakibimiz bizim sahamızda gol atmak zorunda. Yarı final için önemli bir maçtı. Açıkçası hakem de bazı noktalarda inisiyatif almayarak hatalar yaptı, bu da oyuncuları daha agresif hale getirdi" dedi.

Bordo-mavili futbolcu Ömer ise "Buradan beraberlikle dönmek, bizim için avantaj. İkinci maçta seyirci ve saha avantajını kullanacağız. Güzel bir mücadele oldu. Galibiyeti kaçırdık. 6-7 yüzde 100 pozisyonumuz oldu, penaltı kaçırdık. Hakem de sertliklere izin verdi" açıklamasında bulundu.