Marsel İLhan'a 50 bin lira ödül

Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda başarılı maçlar çıkaran milli tenisçi Marsel İlhan, sponsoru Turkcell tarafından 50 bin TL para ile ödüllendirildi.

Turkcell Merkez Binası VIP Cafe'de gerçekleştirilen basın toplantısına Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, milli tenisçi Marsel İlhan ve antrenörü Can Üner katıldı.

Başarılı tenisçi Marsel İlhan, çok iyi başarılar yakaladığını belirterek, "Bundan sonra bütün turnuvalarda iyi bir şekilde ülkemi temsil etmek istiyorum. Önemli tenisçilerle maç yapmayı planlıyorum. Daha büyük başarılara imza atmaya çalışacağım. Yeni hedef olarak önüme sene sonuna kadar ilk 100'e girmeyi koydum" dedi.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler ise Marsel İlhan'ın dünya sıralamasında 154. sıradan 137. sıraya yükselmesini önemsediklerini dile getirerek, "Kendine olan güveniyle Marsel İlhan, 2. turda dünya sıralamasında 11. sırada olan sporcuyla kıyasıya mücadele etti. İnşallah birlikte daha iyi işler yapacağız" diye konuştu.

Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç da diğer projeler açısından Marsel'in bir örnek teşkil ettiğini söyleyerek, "Uzun zamandır tenisin içindeyim. Gelecek 3 yıl içinde çok büyük projelerimiz var. Daha önce özerk değildik. Limitli bütçeyle çok az şey yapabildik. Başarıda maddiyat önemli. Özerk olduktan sonra bütçemiz genişledi. Sponsorlarımız da arttı. Bu oyunculara olan desteğimizi arttırdı. Belli kriterler içinde olan sporcuların bütün masraflarını karşılıyoruz" şeklinde konuştu.

Marsel İlhan'ın antrenörü Can Üner ise elde ettikleri başarıların ardından hedeflerinin büyüdüğünü vurgulayarak, "Marsel'in kendini bu spora adaması en büyük artısı. Kendine inanıyor ve çok çalışıyor. Cuma günü ATP 500 organizasyonu için Hollanda'ya gideceğiz. Kendisi dünya sıralamasında ilk 100'e girerse Roland Garros ve Wimbledon'dan ana tablo maçları oynayabilecek. Önümüzdeki 3 hafta içinde önemli turnuvalar var. Bu sene 5-6 organizasyonda da toprak kortta oynamasını istiyorum. Nisan sonuna kadar olan döneme kadar programımız oluşmuş durumda. Nisan ile başlayıp 1.5 aylık dönemde toprak sezonunu düşünüyoruz. Daha sonra Wimbledon olacağı için çime dönmeyi düşünüyoruz. Yeri geldiğinde çiftler maçlarını da planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, 50 bin liralık çeki Marsel İlhan'a verdi.