Buffon Avrupa Ligi Kupasını istiyor

İtalya 'Serie A' takımlarından Juventus'un formasının giyen Başarılı file bekçisi Gianluigi Buffon açıklamalarda bulundu.

Gianluigi Buffon, İtalyan spor medyasında yer alan demecinde, Juventus'un zor bir dönemden geçtiğini, ancak havlu atmak için henüz erken olduğunu belirterek, yeni çalıştırıcıları Alberto Zaccheroni'yi değerlendirdi.

Yeni çalıştırıcıları Zaccheroni hakkında ilk izlenimlerinin olumlu olduğunu ifade eden başarılı file bekçisi, ''Zaccheroni'de sihirli bir değnek yok. Biz oyuncular onun vereceği taktikleri uygulamak durumundayız. Elimizden gelenin en iyisini vermek zorundayız. Üçlü defans mı oynamak istedi, benim için sorun değil. Parma'da oynadığım dönemde Uliveri ile çalıştım. O zaman önümde 3 defans oyuncusu vardı'' dedi.

Juventus'un hedeflerine ilişkin açıklamalarda da bulunan Buffon, ''UEFA Avrupa Ligi'ni kazanmak için oynayacağız. Bunun yanı sıra gelecek sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılabilecek bir durumda ligi tamamlamak istiyoruz. Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılabilirsek, bu çok iyi olur ancak ligi dördüncü sırada bitirip katılmak da fena olmaz'' diye konuştu.

Serie A'daki şampiyonluk yarışına da değinen Buffon, FC Inter'in bu konuda çok büyük bir avantaja sahip olduğunu kaydederken, ''FC Inter şampiyonluk yolunu kapattı gibi. Transfer yapılıp yapılmaması ekonomik koşullara bağlı. Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılabilecek nitelikte oyunculardan kurulu bir kadromuz var. Ligi üçüncü sırada bitirebiliriz'' ifadelerini kullandı.

Teknik direktör değiştirmenin de kolaylığına dikkati çeken tecrübeli eldiven, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Ne yazık ki, bir kişiyi değiştirmek, 25 oyuncuyu değiştirmekten daha kolay. Eğer oyuncularda az da olsa sorumluluk duygusu varsa orada bahane olmaz. Tek bir suçlu yok, hepimiz suçluyuz. Ferrara için üzgünüm. İyi de başlamıştık. Tüm oyuncular yerine şu anki durumun bedelini o ödedi.''