Beşiktaşlı basketbolcudan doping itirafı

Beşiktaşlı basketbolcu Mire Chatman'ın sözleri herkesi şok etti.

BEKO Basketbol Ligi’nde geçtiğimiz cumartesi günü oynanan Antalya Büyükşehir Belediyespor-Beşiktaş Cola Turka maçı sonrası idrar numunesi vermesi istenen Beşiktaş Cola Turkalı oyuncu, “Maçtan önce bir şeyler içtim, dopingli çıkabilirim” diyerek, teste girmek istemedi. Uzun süre direnen ABD’li basketbolcu, adeta zorla teste gönderildi.

BEKO Basketbol Ligi’nde geçtiğimiz cumartesi günü Antalya’da oynanan Antalya Büyükşehir Belediyespor-Beşiktaş Cola Turka maçından sonra yaşananlar inanılır gibi değildi...

Ev sahibi ekibin 96-82 kazandığı karşılaşmada, siyah beyazlıların en başarılı oyuncusu; 23 sayı, 3 ribaund, 5 asistlik performans sergileyen Mire Chatman oldu. Beşiktaş Cola Turka’nın en önemli oyuncusu konumundaki ABD oyun kurucu, maç sonrası doping kontrolü için idrar numunesi vermeye çağrılınca olanlar oldu...

Chatman, doping testine girmek istemediğini söyledi. Takım arkadaşlarının, “Çağrıldıysan, gitmek zorundasın. Gitmezsen ağır ceza alırsın” uyarısına rağmen ABD’li oyuncu gitmemekte direnince devreye antrenör Burak Bıyıktay girdi... Chatman’a, “Teste niye girmek istemiyorsun?” diye soran Bıyıktay, şoke edici bir yanıt aldı: “Ailevi nedenlerden dolayı moralim bozuktu. Pek kendimde değildim. Bu sıkıntıyı atlatmak için bir şeyler içtim. Haberiniz olsun, o içtiğim şey yüzünden dopingli çıkabilirim...”

Chatman’ın bu sözleri zaten yenilgi nedeniyle üzgün olan Beşiktaş Cola Turka yöneticilerini resmen yıktı. Başantrenör Burak Bıyıktay başta olmak üzere tüm antrenörler ve şube sorumlusu Şeref Yalçın gerçekten çok üzüldü, ancak yapabilecekleri bir şey yoktu. Chatman’ı, kuralları bir kez daha hatırlatıp, doping testi için idrar numunesi vermeye gönderdiler.

Bu arada olaydan haberdar olan Beşiktaş Yönetim Kurulu, geçtiğimiz pazartesi günü basketbol şubesindeki oyuncuların ve teknik heyetin alacaklarını öderken, Chatman’ın parasını vermedi. ABD’li oyuncu da parasını alamadığı gerekçesiyle o günden sonra antrenmanlara çıkmama kararı aldı.