İlk hedef Türkiye'yi tanıtmak

37. Avrupa Ümitler ve Gençler Karate Şampiyonası ve II. 21 Yaş Altı Turnuvası, 5-7 Şubat günleri arasında İzmir'de gerçekleştirilecek.

43 ülkeden yaklaşık bin sporcunun katılacağı şampiyonada, Türkiye milli takımı toplam 32 sporcuyla temsil edilecek.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Gençlik ve Spor İzmir İl Müdürü Sabri Sadıklar, federasyon yönetim kurulu üyeleri ve milli takım sporcularıyla, İzmir Anemon Otel'de düzenlediği basın toplantısında, organizasyonla ilgili bilgi verdi.

Delihasan, şampiyonada önceliğin, İzmir'in ve Türkiye'nin tanıtılması olduğunu belirtti.

Sporcuların, Türkiye ve Türk milletine yakışır bir mücadele ortaya koyacaklarını dile getiren Delihasan, şöyle devam etti:

“Sporcularımız, ister madalya kazanarak mücadeleyi taçlandırsınlar, ister madalya kazanmasınlar, önemli olan ülkemizi iyi tanıtmak. Türkiye karatede bir dünya markası. Birinci önceliğimiz Türkiye'yi ve Türk insanını en iyi şekilde tanıtmak. İkinci önceliğimiz ise en iyi şekilde mücadele edip, kürsüdeki en iyi yeri alabilmek.”

Delihasan, karşılaşmaların İzmir Halkapınar Spor Salonu'nda gerçekleştirileceğini hatırlatarak, tüm İzmirlileri ve karate severleri şampiyonayı izlemeye davet etti.

Gençlik ve Spor İzmir İl Müdürü Sabri Sadıklar da İzmir'in başarılı pek çok uluslararası spor organizasyonuna imza attığını belirterek, organizasyon kültürü bulunan İzmir'in şampiyonaya çok iyi şekilde ev sahipliği yapacağını söyledi.

Kazanmanın önemli olduğunu ifade eden Sadıklar, “Sporcularımız, şampiyonada, fair play kurallarını ihmal etmeden güzel bir dostluk sergileyeceklerdir” dedi.