Galatasaray - Atletico Madrid maçına doğru

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi İkinci Tur ikinci maçında İspanya'nın Atletico Madrid takımı ile karşılaşacak. Ali Sami Yen Stadyumu'nda oynanacak maç öncesi iki takım hakkında son bilgiler, hava durumu, istatistikler…

Galatasaray Frank Rijkaard yönetiminde 14. Avrupa Kupası maçına çıkacak olan Galatasaray, geride kalan 13 karşılaşmada yalnızca Sturm Graz’a 1-0 yenildi. Aldığı 8 galibiyetle de iyi bir form grafiği yakaladığını gösterdi.

Galatasaray, bu sezon UEFA Avrupa Ligi’ne II. Ön Eleme Turu’ndan dahil oldu. Bu aşamada Kazakistan temsilcisi Tobol Kostanay ile eşleşen takımımız, deplasmandaki 1-1’lik beraberliğin ardından Ali Sami Yen Stadı’nda 2-0 kazanarak bir üst tura çıktı.

3. Ön Eleme Turu’ndaki rakip İsrail’den Maccabi Netanya’ydı. Deplasmanda oynanan ilk maçı 4-1 kazanan Galatasaray, iç sahada 6-0 galip gelerek son derece rahat bir şekilde UEFA Avrupa Ligi Playoff Turu’na yükseldi. Bu turda eşleşilen Estonya’nın Levadia Tallinn takımı da Galatasaray’ı zorlayamadı. Ali Sami Yen Stadı’ndaki 5-0’lık maçın avantajını deplasmanda 1-1 ile kullanan Frank Rijkaard’ın takımı, UEFA Avrupa Ligi Grupları’na yükseldi.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi kura çekimine ikinci torbadan katıldı. Panathinaikos’un seri başı olduğu F Grubu’nda Dinamo Bükreş ve Sturm Graz ile eşleşen takımımız, Atina deplasmanındaki ilk maçta Panathinaikos’u 3-1 mağlup ederek grup maçlarına çok iyi bir başlangıç yaptı. İç sahadaki Sturm Graz beraberliğinin ardından gelen iki Dinamo Bükreş galibiyeti (4-1 ve 3-0), Galatasaray’a liderlik yolunda büyük bir getiri sağlarken; Panathinaikos’a karşı İstanbul’da kazanılan 1-0’lık zaferle de maçların bitimine bir hafta kala liderlik koltuğu garanti altına alındı. Takımımız, grubun son hafta maçında Sturm Graz’a 1-0 mağlup olsa da 13 puanla bir üst tura yükselmeyi başardı.

İkinci turda Atletico Madrid ile eşleşen Galatasaray, İspanya’da oynanan ilk karşılaşmadan gollü bir beraberlikle dönerek İstanbul’a avantajla döndü. 22. dakikada Reyes’in frikikten attığı golle yenik duruma düşen takımımız, 76’da Hakan Balta’nın ortasını arka direkte sert bir vuruşla tamamlayan Keita’nın golüyle 1-1’lik skoru yakaladı ve rövanş maçı öncesi istediğini alarak yarınki karşılaşmayı beklemeye başladı.

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, İspanya’daki antrenörlük kariyeri boyunca Atletico Madrid ile toplam 10 kez karşı karşıya geldi. Hollandalı teknik adamın takımları, bu karşılaşmalarda 3 galibiyet ve 3 beraberlik elde ederken; 4 maçtan mağlubiyetle ayrılmak durumunda kaldı. Madrid’deki 5 eşleşmede ise Atletico, galibiyet sayılarında 2-1’lik üstünlük kurmayı başardı. Rijkaard, 1987-88 sezonunda Real Zaragoza forması giyerken karşılaştığı Atletico Madrid’e La Romereda’da 2-0 kaybetti. Arjantinli kalecimiz Leo Franco da, Galatasaray öncesindeki kariyerinde -Mérida CFRCD Mallorca sonrasında- beş yıl boyunca Atletico Madrid’in başarısı için mücadele etti.

Galatasaray, son yedi maç haftasında 17 puan topladığı Tukcell Süper Lig’de ise liderlik koltuğunda oturuyor.


Stadyum: Ali Sami Yen
Tarih: 25 Şubat 2010 Perşembe / 20:00
Hakemler: Gianluca Rocchi, Renato Faverani, Andrea Stafani 4. hakem: Christian Brighi İlave yardımcı hakemler: Luca Banti, Massimiliano Saccani
TV: D Smart (EuroFutbol)
İnternet: www.galatasaray.org
Hava: Maç günü İstanbul’da hava yağışlı olacak. Sıcaklık en yüksek 13, en düşük 8 derece olarak tahmin ediliyor.


Galatasaray TV: Maç öncesi ve maç sonrasında Galatasaray TV özel yayın yapacak.