Fenerbahçe 1- 1 Lielle maçı

UEFA Avrupa Ligi'nde 2. Tur rövanş maçında Fenerbahçe, sahasında Fransa'nın Lille takımını ağırladı. Maç boyunca iyi bir mücadele ortaya koyarak uzun süre maçı 1-0 önde götüren Sarı-Lacivertliler, 85. dakikada Rami'nin ayağından gelen golle mücadeleden 1-1 beraberlikle ayrılarak, Avrupa hayallerine veda etti.

MAÇTAN NOTLAR

UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanşında Lille ile yapacağı maç öncesi, sakatlıklar nedeniyle kadro sıkıntısı çeken Fenerbahçe’de, sakat futbolculardan Vederson, tedavisinin ardından ilk 11’e dahil edildi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, dünkü basın toplantısında oynatamayacağını açıkladığı Vederson’u, futbolcuya yapılan tedavilerin ardından Lille karşısında sahaya sürdü. Vederson’un takıma dönüşüyle, sol kanattaki sıkıntı bir nebze de olsa giderildi.

Sakatlıklar ve cezalı futbolcuların çokluğu nedeniyle Fenerbahçe, Lille karşısına 17 kişilik kadroyla çıkarken, sarı-lacivertli ekip, ilk maçtan 4 farklı futbolcuyla sahada yer aldı. Deplasmandaki mücadelede 11’de yer alan Lugano ve Özer, sakatlıkları nedeniyle rövanş maçının kadrosuna giremezken, sakatlığı bulunan Cristian yedekler arasında bulundu. Andre Santos ise sarı kart cezası nedeniyle Lille’e karşı Kadıköy’de forma giyemedi. Bu futbolcuların yerine ilk 11’de Bekir, Önder, Selçuk ve Deniz şans bulurken, Lille’e karşı forvette Güiza’yı tercih eden teknik direktör Daum, Semih’i yedek bıraktı.

Sarı-lacivertli ekipte, sakatlığı geçen Deivid, Lille karşısında kadroya girip yedekler arasında yer alırken, sezonun ikinci yarısında A2 takımından A takım kadrosuna dahil edilen genç futbolcular Gökay ve Okan da yedekler arasında yer bulan diğer isimler oldu. Teknik direktör Daum, Deniz’i savunmanın solunda görevlendirirken, Önder sağ bekte; Bekir, Bilica ile birlikte savunmanın ortasında; Selçuk da Emre ile ön liberoda görev yaptı.

LİLLE CEPHESİ

Fransız ekibi, sayı olarak Fenerbahçe kadar olmasa da önemli rövanş mücadelesine sakat ve cezalı 5 futbolcusundan yoksun çıktı. Kart cezalıları Balmont ve Cabaye ile sakatlıkları bulunan Gervinho, Debuchy ve De Melo, Fenerbahçe’ye karşı takımlarının kadrosunda bulunmadılar. Sakatlıklar ve cezalar, Lille’in ilk 11’inde, Fenerbahçe’deki gibi büyük değişiklik yapmadı. Fransız ekibinde sadece ilk maçta gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Balmont’un yerine ilk maçın 11’ine Aubameyang dahil edildi.

TRİBÜNLERDEN BÜYÜK DESTEK

Fenerbahçeli taraftarlar, Lille maçında takımlarına büyük destek verdi. Tribünleri dolduran taraftarlar, maç öncesi stat hoparlörlerinden çalınan şarkılara eşlik edip, tribünlerde atkı sallayarak coşkulu bir atmosfer oluşturdu. Tribünlere, seremoni esnasında açılması için dağıtılan pankartlar renkli görüntülere sahne oldu.
Türk Telekom üst tribününün neredeyse tamamında açılan küçük pankartların altında, dev boyutta pankartta futbolculara verilen İngilizce mesajda "Güç seninle olsun" ifadesine yer verildi.

ATLETICO MADRİD’İN GOLLERİ TARAFTARI SEVİNDİRDİ
Fenerbahçeli taraftarlar, UEFA Avrupa Ligi’nde aynı turda mücadele eden ezeli rakipleri Galatasaray’ın Atletico Madrid’ten yediği gollerde sevinç yaşadı. İspanyol ekibinin, Ali Sami Yen Stadı’nda sarı-kırmızılı kaleye attığı maçın ilk golünde tribünlerde sevinç yaşayan taraftarlar, Galatasaray’ın attığı gole üzülürken, sarı-kırmızılı ekibin yediği 2. golde yine sevinç görüntüleri oluştu. Sarı-lacivertliler, Galatasaray aleyhine küfürlü tezahüratta da bulundu.


MAÇIN GOLLERİ :  VİDEO-1 VİDEO-2