Dev kapışmada İnter Chelsea'yi devirdi - Ayrıntılı foto galeri

Şampiyonlar Ligi'nin 2.turun en dikkat çekici maçında İnter sahasında konuk ettiği İngiliz ekibi Chelsea'yi 2-1 yendi.

İnter'e galibiyeti getiren golleri Diego Milito ve Esteban Cambiasso kaydetti. Chelsea'nin tek golü ise Salomon Kalou'dan geldi.

Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi Inter, 3. dakikada Arjantinli golcü Diego Milito'nun attığı golle öne geçti. İlk yarının 14. dakikasında Drogba'nın frikiği direkten döndü. Zorlu maçın ilk yarısında başka gol olmayınca devreye ev sahibinin 1-0'lık üstünlüğü ile girildi. İkinci yarıya hızlı başlayan Chelsea, 51. dakikada Salomon Kalou'nun golüyle skorda denegeyi yakaladı. Inter, yediği golün ardından cevap vermekte gecikmedi ve 55. dakikada bir başka Arjantinli futbolcu Esteban Cambiasso attığı golle takımını yeniden öne geçirdi. Karşılaşmada başka gol olmayınca Inter taraftarı önünde galibiyete uzanan taraf oldu.

Chelsea'de tecrübeli kaleci Peter Cech, 61. dakikada sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Cech'in yerine oyuna yedek kaleci Hilario girdi.

Bu karşılaşmanın rövanşı 16 Mart Salı günü, Chelsea'nin sahası olan Stamford Bridge'de oynanacak.

MOURİNHO ESKİ TAKIMINI YIKTI

İnter'in Portekizli teknik direktörü Jose Mourinho, ilk kez eski takımı Chelsea'nin karşısına çıktı ve bu karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı.

İnter'de sakatlıkları bulunan Cristian Chivu, Marco Materazzi ve Davide Santon bu zorlu karşılaşmada görev yapamadılar.

Chelsea'de ise sakat futbolcular Jose Bosingwa, Michael Essien ve Ashley Cole, Yury Zhirkov, Inter karşısında oynayamadılar.

İnter, İngiliz takımlarına karşı son galibiyetini 17 Eylül 2003 tarihinde, Arsenal'i 3-0 yenerek almıştı ve o karşılaşmayı da Chelsea maçının İspanyol hakemi Mejuto Gonzalez yönetmişti.

Diego Milito'nun 3. dakikada attığı gol kayıtlara Chelsea'nin Şampiyonar Ligi'nde yediği en erken gol olarak geçti. Ayrıca Milito, attığı golle Inter'in İngiliz takımlarına karşı oynadığı son 4 maçta gol atamama serisine de son verdi.

Inter, Chelsea'yi, Diego Milito ve Esteban Cambiasso'nun golleriyle 2-1 mağlup ederken Arjantinli futbolcu attığı golle Şampiyonlar Ligi'nde 55 maçında 4. golüne imza attı. Cambiasso ilk golünü 18. maçında, 7 Kasım 2007 tarihinde CSKA Moskova ağlarına bırakmıştı. Diege Milito ise Şampiyonlar Ligi'ndeki ikinci golünü kaydetti.

Son 4 yıldır Şampiyonlar Ligi 2. Tur ilk maçında galip gelemeyen Inter, Chelsea karşısında aldığı galibiyetle bu seriye de son vermiş oldu. İtalyan devi, Şampiyonlar Ligi 2. Turu ilk maçında ki son galibiyetini 29 Mart 2006 tarihinde Villarreal'e karşı almıştı.