Rijkaard, Atletico Madrid Maçı Öncesi Basın Toplantısı Düzenledi

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Atletico Madrid'in deplasmanda çok iyi futbol oynadığını kendilerinin de ona göre önlemler aldıklarını söyledi.

Galatasaray'ın İspanyol ekibi Atletico Madrid'le oynayacağı UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçı öncesi, teknik direktör Frank Rijkaard ve Meksikalı futbolcu Giovani Dos Santos basın toplantısı düzenlediler. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Atletico Madrid'in süratli futbolcuları olduğunu ve kendilerinin ona göre önlem aldıklarını söyledi. Takımdaki sakat oyuncuların durumu hakkında da konuşan Rijkaard, "Ben de sakat oyuncularla ilgili bir şeyler bilmiyorum. Maç saatinde kararı vereceğiz. Ağrıları olanlar var, sakat olanlar var. Yüzde yüz hazır oyuncularla oynamak istiyorum. Servet de belki yarın forma giyebilir" dedi.

Basın mensuplarının Atletico Madrid maçında Arda'nın forvette oynayıp oynayamayacağını sorması üzerine ise Rijkaard, "Konu hakkında düşüneceğim. "Arda forvette oynarken de değişik bir taktik uyguluyoruz. Önemli olan takımın performansı buna göre gerekleri yerine getirmek için çalışacağız" diye konuştu.

Rijkaard, Ziraat Türkiye Kupası'nda Antalyaspor'a elenmenin ardından Perşembe gecesi de Atletico Madrid'e elenilmesi durumunda nelerin olacağının sorulması üzerine, "Antalyaspor maçında elendik ama turu da geçebilirdik. Atletico Madrid maçı ile ilgili 'ya elenirseniz' diye bir konuda konuşulmamalı. Ben pozitif düşünen bir insanım. Takım çok iyi çalışıyor, ben olumlu düşünüyorum" diye cevap verdi.

Pazartesi günü Fenerbahçe'nin Bursaspor'a yenilmesinin ardından oldukça eleştiriler alan İspanyol golcü Daniel Guiza'nın durumunun sorulması üzerine ise Rijkaard, kendisinin başka takımın oyuncuları hakkında konuşmak istemediğini söyledi.

Basın toplantısına katılan Galatasaray'ın Meksikalı futbolcusu Dos Santos ise, Perşembe gecesi kendilerini oldukça zorlu bir karşılaşmanın beklediğini bildiklerini belirterek, "Çok önemli ve zor maç bizi bekliyor. Ali Sami Yen'den gerekli skoru alıp, turu geçmek istiyoruz. Ben bu maçta oynayacak gibi kendimi hazırlıyorum ama bu hocamızın vereceği bir karar" dedi.

Dos Santos, yavaş yavaş takıma alıştığını ve takım arkadaşlarının da yardımıyla her geçen gün daha iyi olduğunu sözlerine ekledi.