Galatasaray Atletico Madrid maçı

Geçen hafta İspanya'nın Atletico Madrid takımı ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Galatasaray yarın saat 20.00'da Ali Sami Yen Stadyumu'nda rövanş maçına çıkacak.

UEFA Avrupa Ligi’nin yarın Ali Sami Yen Stadyumu’nda oynanacak maçı Star Tv ekranlarından saat 20:00’da canlı olarak yayınlanacak.

Heyecanla beklenen Galatasaray, A. Madrid maçının hakemleri ise Gianluca Rocchi, Renato Faverani, Andrea Stafani 4. hakem: Christian Brighi

GALATASARAY İLE ATLETİCO MADRİD ARASINDAKİ 4. KARŞILAŞMA

UEFA Avrupa Ligi’nin ilk sezonunda eşleşen Galatasaray ve Atletico Madrid, birbirleriyle daha önce de 1973-74 Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda karşı karşıya gelmişti. Brian Birch yönetimindeki Galatasaray, İspanya’da elde ettiği golsüz beraberliğin ardından İstanbul’da ağırladığı rakibine normal süresi yine 0-0 sona eren maçın 100. dakikasında Salcedo’dan yediği golle elenmişti. Atletico Madrid, I. Tur’da Galatasaray’ı eledikten sonra, 1973-74 sezonunda Final’e kadar çıkmayı başardı. Ancak 2-2 sona eren maçın tekrarında Almanya temsilcisi Bayern Münih’e 4-0 yenilmekten kurtulamayacaktı.

La Liga’de mücadele eden Atletico Madrid, Real Madrid’le birlikte Madrid’in en önemli iki kulübünden biri. Atletico Madrid, geçmişi ve başarıları ile Barcelona ve Real Madrid’den sonra ülkenin en önemli kulüplerinden biri olarak kabul ediliyor.

İç saha maçlarını 54 bin kapasiteli Vicente Calderón Stadyumu’nda yapan kulübün teknik direktörülüğünü Quique Sánchez Flores yapıyor. Atletico Madrid La Liga’da şampiyonluğa 9 kez uzanırken, Kral Kupası’nı ise 9 kez müzesine götürdü.

Geçen sezon La Liga’yı 4. sırada bitiren Atletico Madrid’in Real Madrid’le oynadığı derbiler son derece çekişmeli geçiyor. Takım taraftarlarının büyük bir bölümü Kralın Takımı olarak gördükleri Real’e karşı muhalif olması nedeniyle Atletico’yu tutuyor.

Zaten kulüp 26 Nisan 1903 günü dönemin İspanya yönetimine muhalif üç adet Bask’lı öğrenci tarafından kuruldu. Kurucuları kulübü Bask Bölgesi için bir spor kulübünden öte durumda olan Athletic Bilbao’nın bir kolu olarak kurmuşlardır. Kurulması ile birlikte Real Madrid’de bulunan tüm muhalif üyeler bu kulübe geçti.

1921 yılında kadar Athletic Bilbao ile bağlı olan kulüp bu yılda ayrıldı ve iki yıl sonra ilk stadyumları Metropolitano’yu yaptı. Bugünkü stadyumları Vicente Calderón’a 1966′da geçtiler.

Kulüp, son olarak 1996 yılında hem La Liga şampiyonluğu hem de İspanya Kral Kupası’nı aynı sezon içinde kazanma başarısı gösterdi. Kulüp tarihinin en büyük başarıları ise 1974 yılında Toyota Kupası olarak da bilinen Kıtalararası Kupa şampiyonluğu ve 1962 yılındaki Avrupa Kupa Galipleri Kupası Şampiyonluğu’dur.

ATLETICO MADRID’İN KADROSU

Kaleciler: Sergio Asenjo, Roberto Jiménez, David de Gea

Defans: Juan Valera, Antonio López (kaptan), Mariano Pernía, Juanito, Tomáš Ujfaluši, Álvaro Domínguez, Luis Amaranto Perea, Pablo Ibáñez, Leandro Cabrera

Orta saha: Ignacio Camacho, Raúl García, José Manuel Jurado, Maxi Rodríguez, Paulo Assunção, José Antonio Reyes, Simão Sabrosa, Cléber Santana, Koke, Keko

Forvet: Diego Forlán, Sergio Agüero, Florent Sinama Pongolle