Daum: Kadromuz bu maç için yetersiz

Christoph Daum, Lille ile oynayacakları UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçı öncesinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bugün bir basın toplantısı düzenledi.

Güzel bir maç dileğinde bulunan, daha iyi oynayan ve daha şanslı olan takımın kazanmasını istediğini belirten Daum, "Yarın bu turun ikinci yarısı bizi bekliyor. Lille şu anda 2-1 önde ama yarın amacımız, bu maçı çevirmek olacak. Evimizde oynuyoruz. Taraftarımızla birlikte apayrı bir güce sahibiz. Bu güç bizim için çok önemli. Yarın taraftarın gücü çok önemli. Ancak kadromuzdaki durum zor gözüküyor, sıkıntılı bir durum yaşıyoruz. 9 eksiğimiz var, belki 10 olabilir yarınki duruma göre. Dolayısıyla yarın görev alacak futbolcularımız kendi mevkilerinde değil de başka mevkide görev alacak ama; görevlerini en iyi şekilde yapacaklarına inanıyorum. Yarınki maçta ilk defa niye şu kişi oynadı, şu kişi oynamadı diye soran olmayacak. Kaleci hariç 10 kişiyle başlayacağız. Bir tek Deivid yedek oyuncumuz olacak. Sağlam olan herkes yarın on birde yer alacak. Ama yarın sahaya çıkacak her futbolcumuza güvenimiz sonsuz ve onlara sonuna kadar destek vereceğiz. Sonuçta herkese inanıyorum. En iyi şekilde Fenerbahçe'yi temsil edecekler. Çünkü herkes aynı hedefi kovalıyor, bu hedef de turu geçmek. O nedenle yarınki maça en iyi şekilde hazırız diyebiliriz" diye konuştu
Soruları da yanıtlayan Daum, "Yaptığımız ilk maçtan önce de Lille'i defalarca izledik. İyi tanıdığımız bir takım aslında. Ama rakibe, skora, maçın gidişatına göre farklı Lille görüyorsunuz. Yarınki maçta kontratak düzeninde oynayan bir Lille takımı bekliyorum. Çok süratli kanat oyuncuları var. İlk maçı kazandılar ve burada kontratak oynayacaklarını düşünüyorum. Lille aynı zamanda erken baskı kuran bir takım. Ama ilk etapta kontratak oynayan bir takım bekliyorum karşımda. Lille her zaman kompakt olabilme organizasyonuna sahip bir takım. Hem presi hem kontratağı iyi yapıyor. O nedenle yarın bizi güçlü bir takım bekliyor. Aynı zamanda Lille de gördüğümüz gibi duran toplarda da çok etkili oyuncuları var Yarın buna da hazır olmalıyız" diye konuştu.

Kendi üzerindeki baskıyı en fazla yine kendisinin yarattığını belirten Daum,"Ben en büyük baskıyı kendim yaratıyorum. Kariyerimde her zaman kendimi baskı altında tutuyorum. Dışarıdan gelen baskı da bizim için önemli ama biz eleştiriye açığız. Eleştiri bizi pozitif yaparsa biz buna açığız. Ama en büyük askıyı ben kendime yapıyorum zaten. Yarın iyi bir neticeyle çoğu şeyler daha pozitif olabilir. Yarın bir dönüm noktası olabilir. Biz her zaman pozitif netice için çok çalışıyoruz. Yarın olmazsa Pazar günü de iyi bir netice olabilir. Amacımız, yarının dönüm noktası olmasını sağlamak" diye konuştu.

Bursaspor maçındaki Güiza-Semih değişikliğinin, maçın kaybedilmesine neden olmadığını söyleyen Daum, "Medyada bazı söylentiler olabilir ama öyle bir şeye katılmıyorum. Semih'i oyuna alınca mı maçı kaybettik? Maçı kaybetmemizin nedeni o değişiklik değildir? Bence gerçekten bu söylentiler mantıksız. İkinci golde çok şanssızdık. O topun kaleye girmesi talihsizlikti. O golün, daha önce yaptığımız değişiklikle ne alakası var. Orada, frikik golünde Bursa çok şanslıydı. Cristian'a çarpan topun, hiç kimseyle alakası yok. Bir kez daha söylüyorum: Bursaspor'a karşı aldığımız mağlubiyetin nedeni değişiklikler değil" diye konuştu.

Basın mensuplarının detaylı sorusu üzerine Daum, Lugano ve Vederson'un yanı sıra Cristian'ın da sakatlığı nedeniyle Lille karşısında görev alamayacağını duyurdu.

Yenilen gollerin analizini yaptıklarını söyleyen Daum, "Kendi kalemizde gördüğümüz golleri analiz edip, bu konuda kendi aramızda konuşuyoruz. Doğru analizlerle bu durumu düzeltmeye çalışıyoruz. Ama bu bir süreçtir. Bazı şeyler için zaman gerekiyor. Ayrıca her zaman aynı takımla oynama durumunuz yok" diye konuştu.