Daum'dan kafa karıştıran açıklama

Fenerbahçe'nin teknik patronu Daum, 'Yarın kaleci hariç 10 sağlam futbolcularının olduğunu söyledi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, 10'a yakın eksik futbolcuları olduğunu belirterek, "Yarın kaleci hariç 10 sağlam futbolcumuz var" dedi.

Teknik direktör Christoph Daum, ilk maçta 2 - 1 yenildikleri UEFA Avrupa Ligi 2. Tur rövanş karşılaşmasında, Lille ile yapacakları maç öncesi bir basın toplantısı düzenledi. Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında Daum, sakat futbolcuların çokluğundan dert yanarak, "Evimizde oynuyoruz. Taraftarımızla birlikte apayrı bir güce sahibiz. Taraftarımızın desteği çok önemli. Kadromuzdaki durum çok zor gözüküyor. Dokuz eksiğimiz var belki on olacak. Dolayısıyla yarın görev alacak futbolcularımız kendi mevkiinde değil belki başka mevkilerde oynamak zorunda olacak." diye konuştu.

Daum, esprili bir şekilde, yarın ilk defa 'Falan filan kişi niye oynamadı?' diye sorulmayacağını kaydederek, "Kaleci hariç 10 sağlam futbolcumuz var. Sağlam olan herkes yarın ilk 11'de yer alacak, bir tek Deivid yedek kulübesinde oturacak. Sahaya çıkacak her futbolcumuza güvenimiz sonsuz. Sonuçta herkese inanıyorum. Her koşulda kulübümüzü iyi bir şekilde temsil edeceklerine inanıyorum. Maça en iyi şekilde hazırız." ifadelerini kullandı.

LİLLE KONTRA ATAK OYNAYACAK

Alman teknik adam, Fransız gazetecinin, "İlk maça göre yarın Lille'in nasıl taktikle çıkacağını düşünüyorsunuz?" şeklindeki sorusunu, Fransız ekibin kontratak oynayacağını belirterek cevapladı.

Lille takımını ilk maç öncesinde de defalarca izlediklerini belirten Daum, "İzlediğimiz maçlarda farklı bir Lille de görebiliyorsunuz. Hem presi hem de kontra atağı iyi yapan bir takım. İlk maçın yakaladıkları skor avantajıyla ilk etapta kontra atak yapacak bir Lille bekliyorum." şeklinde konuştu.

Daum, Lille takımının duran toplarda etkili olan futbolculara sahip olduğunu da dile getirerek, "Yarın buna hazır olmalıyız." dedi.

EN BÜYÜK BASKIYI KENDİM YARATIYORUM

Bir muhabirin yarın olası bir başarısızlık sonucunda oluşacak baskıyı kaldırıp kaldıramayacağı yönündeki soruyu da yanıtlayan Daum, kendisine en büyük baskıyı yine kendisi oluşturduğunu söyledi. Daum, şöyle konuştu;

"Dışarıdan gelen baskıya açığız; yapıcı eleştirilere açığız. Tabii ki yarın iyi bir neticeyle her şey daha pozitif olabilir. Bizler de pozitif neticeler almak için çok çalışıyoruz. Umarım yarın dönüm noktası olur bizim için."

Bu arada Turkcell Süper Lig'de geçtiğimiz hafta Bursaspor'a karşı alınan mağlubiyetin yapılan değişiklikler olduğu yönündeki yorumları değerlendiren Daum, şu ifadeleri kullandı;

"Bu mantıksız ikinci golde çok şanssızdık. Cristian'a çarparak giren top var; değişikle ne alakası var. Bursaspor çok şanslıydı. Cristian Ronaldo olsa girecekti o top. Bursaspor'a karşı aldığımız mağlubiyetin değişikliklerle alakası yok."

Öte yandan Daum, yarın sakatlıkları bulunan Vederson, Cristian ve Lugano'nun forma giyemeyeceğini kaydetti.

ZAMAN HESAPLAŞMA ZAMANI DEĞİL


Basın toplantısını teknik direktör Christoph Daum'la birlikte katılan Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu ise kendilerini favori olarak gördüğünü söyledi.

Yarın eksik bir kadroyla mücadele edecek olmalarıyla ilgili olarak Emre, "Gönül isterdiki tam kadro olarak mücadele edelim. Klasik olacak; ama sonuçta 11 kişi sahaya çıkacağız. İnanıyorum ki kim oynarsa oynasın her futbolcu, elinden gelen her şeyi yapacaktır. Herkes aynı isteği gösterecektir diye düşünüyorum." diye konuştu.

Emre, Bursaspor maçından sonra takım savunmasıyla ilgili yaptığı açıklamaların hatırlatılması üzerine, "Hocamız her maç öncesi ve sonrasında toplantılar yapıyor. Eksiklerimizi bize bildiriyor. Ben genel anlamda defansif anlamda problemler olduğunu söylemiştim. Fakat son 3 - 4 haftayı çıkartırsak defansif anlamda da iyi işler yapmıştık. Her maçta gol atıyoruz. Gol yemezseniz maçı kazanırsınız bu bir gerçek. Bunun için dünden itibaren çalışmaya başladık." şeklinde konuştu.

Bu arada Emre, takımın şu an içinde bulunduğu durumla ilgili de açıklamalarda bulundu. Emre, dışarıdan nasıl göründüğünü bilmediğini belirterek, "Biz içeride çok kırılgan bir yapıya sahip değiliz. Bizler Fenerbahçe'nin futbolcusuyuz. Takımımızın içeride bulunduğu durum, bilmiyorum dışarıdan nasıl gözüküyor ama çok kötü bir durum değil. İyi ve kaliteli bir kadroya sahibiz. Eğer ortada aleyhimize dönen bir durum varsa bunu değiştirecek olan biziz. Bunu özellikle taraftarımızın desteği ile başarabiliriz. Kadıköy'de en büyük silahımız taraftarımız. Son maçta talihsiz bir olay yaşandı. Biz Güiza'ya taraftarın vereceği desteğin yarısını bile veremeyiz ama inanıyorum taraftarımız ona gerekli olan desteği verecektir. Herkesin birbirine ihtiyacı var. Zamanın hesaplaşma zamanı olduğunu düşünmüyorum. Yarın da iyi netice alırsak Avrupa'da devam edeceğiz. Ligde de önümüzde yeterli süre var. Birbirimize destek olma zamanı olduğu kanısındaydım." değerlendirmesinde bulundu.