Bordeaux deplasmanda Olympiakos'u devirdi

Şampiyonlar Ligi 2.tur mücadelesinde Bordeaux deplasmanda Yunan ekibi Olympiakos'u 1-0 yenerek avantaj sağladı.

İlk yarının uzatma dakikalarında Bordeaux'un kullandığı serbest vuruşta savunma oyuncusu Mickael Ciani, attığı kafayla golüyle takımını 1-0 öne geçirdi ve devreye bu skorla girildi. İkinci yarıda Olympiakos beraberlik golünü bulamayınca; Bordeaux attığı tek golle karşılaşmadan 1-0'lık galibiyetle ayrılmayı başardı.

Mickael Ciani, Olympiakos'a attığı golle Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon ki üçüncü golünü kaydetti. Ciani, 3 golle Şampiyonlar Ligi'nde en çok gol atan savunma oyuncusu durumunda.

Bu karşılaşmanın rövanşı 17 Mart Çarşamba günü, Bordeaux'un sahası Chaban Delmas'da oynanacak. Olympiakos'a turu geçmesi için deplasmanda 2 farklı galibiyet gerekecek. Bordeaux'a ise her türlü beraberlik ve galibiyet yetecek. Rövanş maçının normal süresinin 1-0'lık Olympiakos üstünlüğü il tamamlanması halinde mücadele uzatmaya gidecek.

Olyimpiakos'un Yunan kalecisi Antonis Nikopolidis, Bordeaux maçında Avrupa'daki 100. maçına çıktı. Nikopolidis, bu maçlardan 50'sine Panathinaikos, 50 maça da Olympiakos formasıyla çıktı. Nikopolidis, Avrupa maçlarında 100 maç oynayan ilk Yunan futbolcu oldu.