Fenerbahçe Bursaspor karşılaşmasının özeti - Ayrıntılı foto galeri

Fenerbahçe Turkcell Süper Ligi'nin 22.hafta mücadelesinde Kadıköy'de Bursaspor'a 3-2 boyun eğdi.

Turkcell Süper Ligi 22. haftanın kapanış maçında Fenerbahçe evinde, 2-0 öne geçtiği maçın 90+1. dakikasında yediği golle Bursaspor'a 3-2 mağlup oldu.

Bursaspor, İnönü Stadı'nda da Beşiktaş'ı 2-1 geriye düştüğü maçta 3-2 mağlup etmeyi başarmıştı.

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ilk yarısı sarı-lacivertlilerin 2-1'lik üstünlüğü ile sona eren mücadelede Fenerbahçe'nin golleri 5. dakikada Alex ve 21. dakikada Santos'tan gelirken, Bursaspor'un golleri 26. dakikada Batalla ve 85 ile 90+1. dakikada Ozan İpek'ten geldi.

Kadıköy'de müthiş bir mücadeleye sahne olan maç izleyenlerin nefeslerini kesti. Beş golün olduğu maçta iki takıman da birer topu direkten döndü.

Bu sonucun ardından son üç maçında 7 puan kaybeden Fenerbahçe 45 puanda kalırken, bir maçı eksik olan Bursaspor puanını 43'e yükseltti.

SAHNEYİ KAPTAN AÇTI

Kadıköy'de gecenin ilk golü kaptan Alex'ten geldi. Bursaspor savunmasının dengesiz yakalandığı pozisyonda Brezilyalı oyuncu kaleye yaklaşık 25 metre uzaklıkta topla buluştu, kaleye hareketlenen Alex, sol ayağıyla çok klas vurdu ve 5. dakikada ağları havalandırdı. Bu gol Alex'in ligdeki 8. golü oldu.

SANTOS FARKI 2'YE ÇIKARDI

Fenerbahçe ikinci golünü 21. dakikada buldu. Vederson'un sol kanattan yerden yaptığı sert ortaya Santos topuğuyla dokundu ve topu ağlara gönderdi. 2-0.

BATALLA F.BAHÇE'Yİ BOŞ GEÇMİYOR

Batalla, Fenerbahçe'ye yine bir kafa golü attı. Bursa'da oynanan kupa maçında kafayla Fenerbahçe'ye bir gol atan Batalla, Kadıköy'de de kafayla golünü attı. 26. dakikada sol kanattan Ozan İpek'in yaptığı ortaya Batalla kalabalık defansın arasında kafayı vurdu ve farkı 1'e indirdi. 2-1.

OZAN İPEK ÖNCE BERABERLİĞİ SONRA GALİBİYETİ GETİRDİ

Bursaspor, Bilica'nın ceza sahası içinde rakibine taban göstermesi sonucunda çift vuruş kazandı. Bursaspor'da topun başına Ozan İpek geldi. Kazanılan çift vuruşa Ali Tandoğan'ın dokundu Ozan İpek sert vurdu, Cristian'a çarpan top yükeldi ve kaleci Volkan'ı şaşırttı, herkesin bakışları arasında top ağlarla buluştu. 2-2.

Bursaspor'un beraberlik golünü atan Ozan İpek 90+1. dakikada bir kez daha sahneye çıktı ve takımına galibiyeti getirdi. Bursaspor'un kontra atağında Volkan Şen topu sağ kanattan süratle taşıdı, ceza sahasına hareketlenen Ozan İpek'in önüne bıraktı. Kaleci Volkan'la karşı karşıya kalan Ozan, yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

VOLKAN DİREĞİ VURDU

Bursaspor, Alex'in golüne 7. dakikada karşılık vermeye çok yaklaşmıştı ancak direk izin vermedi. Bursaspor'un genç yıldızı Volkan Şen, Bilica'nın hatasında topu kaptı, ceza sahasına girer girmez şutunu attı, kaleci Volkan'ın parmaklarına da çarpan top direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.

ALEX'İN FÜZESİ DİREKTE PATLADI

Kaptan Alex ilk yarıda müthiş bir futbol sergiledi. Bir gol atan ve takım arkadaşlarına da çok klas paslar atan Alex'in ilk yarıda bir şutu da direkten döndü. Emre Belözoğlu'nun pasıyla ceza yayı üzerinde topla buluşan Alex, sol ayağıyla müthiş bir şut çıkardı, Ivankov'un bakışları arasında üst direkte patlayan top oyun alanına geri döndü.

İLK YARIDA FUTBOL RESİTALİ YAŞANDI

Kadıköy'de tribünleri dolduran taraftarlar ilk yarıda müthiş bir futbola tanıklık etti. İki takım da ofansif futbolu tercih edince, seyrine doyulmaz bir ilk yarı oldu. Fenerbahçe hızlı başladığı maçta golleri üst üste buldu. Bursaspor bu gollere Batalla ile karşılık verdi. Üç golün olduğu ilk yarıda akıllarda kalan en önemli şey ise Alex'in müthiş futboluydu.

BURSASPOR MAÇTAN KOPMADI

İkinci yarıya da Fenerbahçe hızlı başladı ancak oyun 55. dakikadan sonra Bursaspor'un lehine dönmeye başladı. İlk olarak oyunda dengeyi kuran Bursaspor, hızlı ataklarla rakip kalede büyük tehlikeler yaratmaya başladı. Volkan, Turgay, Ozan İpek ve Ali Tandoğan ile etkili gelen yeşil-beyazlılar maçın son dakikalarından bulduğu gollerle Kadıköy'de tarihi bir galibiyete imza atmayı başardı.

BURSASPOR CEPHESİNDE BÜYÜK SEVİNÇ

Karşılaşmanın büyük bölümünü 2-1 yenik götürmesine rağmen mücadeleyi bırakmayan ve sürekli Fenerbahçe kalesini bunaltan Bursaspor, son dakikalarda bulduğu gollerle İstanbul'da galibiyete ulaştı. Maçın ardından büyük sevinç yaşayan Bursasporlu futbolcular, seyircisinin olduğu bölümün önüne doğru giderek burada kenetlendi ve galibiyet sevincini taraftarıyla paylaştı.

ÖNEMLİ EKSİKLER GÖZE ÇARPTI

Sarı-lacivertli ekipte, sakatlığı bulunan Lugano, Mehmet Topuz ve Deivid ile tedavileri süren Uğur ve Ali Bilgin kadroda yer almadılar.

Bursaspor ise Fenerbahçe karşısına, sakatlığı bulunan önemli oyuncusu Sercan Yıldırım'dan yoksun çıktı.

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Bülent Yıldırım, Cem Satman, Alper Ulusoy
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül (Dk. 88 Gökhan Ünal), Deniz, Bilica, Andre Santos, Özer (Dk. 34 Önder), Emre, Cristian, Vederson, Alex, Güiza (Dk. 70 Semih)
Bursaspor: Ivankov, Ali, Ömer Erdoğan, İbrahim, Yenal (Dk. 46 Mustafa), Volkan, Hüseyin, Ivan (Dk. 80 Bekir Ozan), Ozan İpek, Batalla (Dk. 73 Iglesias), Turgay
Goller: Dk. 5 Alex, Dk. 21 Andre Santos (Fenerbahçe), Dk. 26 Batalla, Dk. 85 ve Dk. 90 artı 1 Ozan İpek (Bursaspor)
Sarı kartlar: Dk. 47 Alex (Fenerbahçe), Dk. 73 Mustafa (Bursaspor)