Diyarbakırspor'da Ziya Doğan Dönemi Sona Erdi

Turkcell Süper Lig'de sıkıntılı günler geçiren ve küme düşme tehlikesini yakından hisseden Diyarbakırspor'da tecrübeli teknik direktör Ziya Doğan görevinden istifa etti.

Diyarbakırspor'da son haftalarda alınan kötü sonuçların ardından teknik direktör Ziya Doğan görevinden istifa etti. Kulüp binasında bir basın toplantısı düzenleyen Ziya Doğan istifa kararını basın mensupları ve kamuoyuyla paylaştı. Ziya Doğan, Diyarbakırspor Kulübü Yönetim Kurulu'yla yaptığı görüşmenin ardından karşılıklı anlaşma sonucunda bu kararı aldığını söyledi.

Diyarbakırspor Ali Gaffar Okkan Tesisleri'nde yapılan basın toplantısında kulüp başkanı Çetin Sümer, basın sözcüsü Suat Önen, asbaşkan Ahmet Oryıl da hazır bulundu. Doğan, konuşmasında, Diyarbakırspor'a sezon başında geldiğinden itibaren çok yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirterek, "Çok zor şartlar altında iyi bir takım oluşturduk. Sıkıntılar yaşadık. Gece gündüz demeden çalışan bir teknik adam olarak, son dönemde yoğun çalışma bizi yıprattı. Ama teslim olmadık. Son iki haftada da aldığımız kötü sonuçlarla büyük avantaj yitirdik. Yönetim kurulumuzla bir araya geldik. Kan değişikliği istedim. Fikir alışverişi yaptık. Bu şartlarda ayrılıp, dışarıdan yeni bir teknik direktör gelmesi kararına vardık. Karşılıklı anlaşarak, dostça başladığım görevimi dostça bitirdik. Kendilerine teşekkür ediyorum. Hiç kimsenin yardım etmediği bir dönemde çalıştık. Destek verilmedi. Bizi kimse anlamadı. Kamuoyunun Diyarbakırspor'u sevmesi bu takımı kurtarır. Bugünden itibaren yollarımız ayrıldı. İnanılmaz mücadele verdik.

Bizbirimizi idare ettik. Yönetimden ötürü hiç bir sıkıntı yaşamadık. 3-4 kişinin sırtında olan kulübe acımasızca eleştiri yapıyorlar. Böyle bir kararı vermemiz Diyarbakırspor'un yararına olacaktır. Bugünden itibaren Diyarbakırspor'la olan yollarımızı ayırdık. Herkese teşekkür ediyorum. Diyarbakırspor'a herkesin sahip çıkması gerekiyor" dedi.

Diyarbakırspor önce evinde en yakın rakiplerinden Sivasspor'la 1-1 berabere kalmış ardından da ligin son sırasındaki Denizlispor'a yine evinde 2-0 yenilmişti. Son iki haftada evinde 5 puan kaybeden Diyarbakırspor ligde kalma umutlarını bu puan kayıplarıyla oldukça azaltmıştı.