Vali Çetin, Asa'yı Anlattı, Blatter Heyecanlandı

Anadolu Spor Akademisi projesinin içeriğini dinleyen FIFA yetkilileri kulaklarına inanamadı.

Türkiye'nin örnek teşkil eden projesi Anadolu Spor Akademisi (ASA) İsviçre'de herkesi heyecanlandırdı. FIFA Başkanı Sepp Blatter, heyecanını gizleyemedi, "Arkanızdayım, her türlü desteği vermeye hazırım" diyerek projeye destek sözü verdi.
Ağrı'da başlayan ve İstanbul'da filizlenen umut projesi İsviçre'de ilgi odağı oldu. İsviçre'de düzenlenen Swissmasters- Aargau U-11 turnuvasına katılan Anadolu Spor Akademisi futbol takımına destek vermek adına Zürih'e giden Ağrı Valisi Mehmet Çetin, FIFA yetkilileriyle bir araya geldi. ASA hakkında FIFA yetkililerine özel bir sunum yapan Çetin, Türkiye'ni örnek teşkil eden projesinin Ağrı'da hayata geçirmek için yapılan çalışmaları anlattı.

BLATER: "ASA BENİ HEYECANLANDIRDI"
Anadolu Spor Akademisi Koordinatörü Özcan Şimşek, FIFA Başkanı Sepp Blatter'in asistanlarından Ahmet Schaefer'in de hazır bulunduğu ziyarette Çetin, Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaşayan insanların yaşam standartlarını değiştirecek projenin Avrupa Birliği desteğiyle hayata geçeceğini söyledi. Projenin AB tarafından onaylanması halinde, Ağrı'da yakılan meşalenin Türkiye'yi kapsayan dev bir organizasyona döneceğini sözlerine ekledi. Türkiye'den gelen misafirleri ağırlamanın kendisini mutlu ettiğini belirten
FIFA Başkanı Blatter, projenin kendisini heyecanlandırdığını vurgulayarak, ASA heyetine elinden gelen desteği vereceğinin altını çizdi.
FIFA Başkanı Sepp Blatter'in asistanlardan Ahmed Schaefer ise projeye yakın ilgisinden dolayı Türkiye'ye gelmek istediğini söylemesi, Anadolu Spor Akademisi heyetini son derece mutlu etti. Beklenenin üstünde bir ilgi gören ASA heyeti adına Blatter'e teşekkür eden Vali Çetin, beraberinde getirdiği çeşitli hediyeleri FIFA yetkililerine takdim etti. Ardından FIFA Başkanı Sepp Blatter, Ahmed Schaefer, Vali Mehmet Çetin, ASA Koordinatörü Özcan Şimşek objektiflerin karşısına geçip, anlamlı ziyareti
ölümsüzleştirdi.

İSTANBUL'DAN SONRA İSVİÇRE'Yİ SALLADILAR
İstanbul'da Tayfunspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile oynadığı hazırlık maçlarında tüm dikkatleri üzerinde toplayan Anadolu Spor Akademisi futbol takımı İsviçre'de de rakiplerine göz açtırmadı. İsviçre'de Swissmasters-Aargau U-11 turnuvasında, Türkiye'yi temsil eden ASA futbol takımı ön mini turnuvada rakiplerine kök söktürdü ve aldığı farklı galibiyetlerle dünyanın ünlü kulüplerine gözdağı verdi.
İlk maçta turnuvanın rehavetini üzerinden atamayan ve bu nedenle adeta sahada top çeviremeyen ASA, Brezilya ekibi Recife karşısında maçın henüz 6. dakikasında 3-0 geriye düştü. Ve sahadan 3-0 yenik ayrıldı. Turnuvanın şaşkınlığını üzerinden atmaya çalışan ve ilk kez yabancı bir ülkede futbol maçına çıkan ASA'nın minikleri sonraki maçlarda rakip filelere gol olup yağdı.
Mini turnuvanın ikinci karşılaşmada FC Lenzburg ekibine sahayı dar eden ve maçı izlemeye gelen gurbetçilerin desteğini arkasına alan ASA karşılaşmayı 4-0 kazandı. 3'üncü maçında Fc WINZNAU ekibi ile karşılaşan ASA futbol takımı İsviçre'deki Türkleri coşturdu ve maçı 5-1 kazanarak mini turnuvada söz sahibi oldu. Mini turnuvanın son maçında FC Hagglingen ekibine gol yağdıran ASA, sadece gurbetçilerimizin değil, İsviçreli taraftarlarında tezahüratlarını almaya başladı. Takımın kaptanı Ramzan'ın yıldızlaştığı
maçta rakibine 7 gol atan takımız Swissmasters-Aargau U-11 turnuvasında favori gösterilmeye başlandı.
(AT-EYB-EYB-S)