Stoke City deplasmanda güldü

İngiltere 'Premier Lig'inde 27.hafta mücadelesinde milli futbolcumuz Tuncay Şanlı'nın takımı Stoke City Portsmouth deplasmanından 2-1 galip ayrıldı.

Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Tuncay Şanlı, 76. dakikada oyundan çıkarken yerine Salif Diao girdi. Salif Diao, 92. dakikada attığı golle takımına galibiyeti getiren isim oldu.

Karşılaşmanın 35. dakikasında ev sahibi Portsmouth, Frederic Piquionne'nin attığı golle öne geçerken; devreye de bu skorla girildi. İkinci yarıda beraberlik için bastıran Stoke City aradığı golü 50. dakikada savunma oyuncusu Robert Huth ile buldu.

Bu arada karşılaşmanın 73. dakikasında Stoke City'den Andy Wilkinson, ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Mücadelenin 92. dakikasında oyuna 10 kişi devam eden Stoke City, Tuncay'ın yerine oyuna giren Salif Diao'nun attığı golle karşılaşmayı 2-1 kazanmayı başardı.

İki takım arasında bugüne kadar oynanan 16 karşılaşmada Porstmouth ve Stoke City sahadan 6'şar kez galibiyetle ayrılmışlar ve 4 maçta berabere bitmişti. Bugün oynanan 17. karşılaşmada Stoke City aldığı galibiyetle seride 1 galibiyet fazlasıyla öne geçmeyi başardı.

Oynanan 17 maçta Portsmouth 27, Stoke City ise 28 kez ağları havalandırmayı başardı.

Bu mağlubiyetin ardından Portsmouth, 16 puanla ligin dibine demir atmış durumda. Stoke City ise puanını 34'e yükseltti.

Premier Lig'de bir sonraki hafta Stoke City evinde Arsenal'i ağırlarken; Portsmouth ise Burnley deplasmanına konuk olacak.

PORTSMOUTH: James, Finnan (86), Wilson, Hreidarsson, Belhadj, Yebda (66), Diop, O'Hara, Dindane, Piquionne (46), Owusu-Abeyie.

Yedekler: Ashdown, Rocha, Mullins, Utaka (66), Webber (86), Kanu (46), Basinas

STOKE CITY: Sorensen, Wilkinson, Shawcross, Huth, Collins, Delap, Whitehead, Whelan, Tuncay Şanlı (76), Fuller (93), Sidibe.

Yedekler: Begovic, Lawrence, Beattie, Kitson (93), Pugh, Salif Diao (76), Amdy Faye