Borussia Dortmund Hannover 96'yı 4-1 yendi

Almanya 'Bundesliga'nın 23.hafta mücadelesinde milli futbolcumuz Nuri Şahin'in takımı Borussia Dortmund sahasında konuk ettiği Hannover 96'yı 4-1 yenmeyi başardı.

İlk yarının 43. dakikasında Dortmund, Neven Subotic'in attığı golle devereye 1-0'lık üstünlükle girdi. Nuri Şahin'in yaptığı ortayı Subotic, iyi bir kafa vuruşuyla ağlara yollayarak takımını öne geçirdi. İkinci yarının 60. dakikasında Mario Eggimann'ın kendi kalesine attığı golle maçta durum 2-0 oldu. Dortmund 77. dakikada Nelson Valdez ile farkı üçe çıkardı. Hannover, 81. dakikada Arouna Kone ile durumu 3-1'e getirdi. Rahat bir maç çıkaran ev sahibi 87. dakikada Kevin Grobkreutz'un gollüyle skoru 4-1 yaptı ve mücadele bu skorla tamamlandı.

Nuri Şahin karşılaşmaya ilk 11'de başladı. İlk golün asistini yapan Nuri, 40. dakikada net bir gol pozisyonundan yararlanamadı.

Bu arada karşılaşmanın 37. dakikasında Borussia Dortmund'da sarı kart gören Lucas Barrios, cezalı durumu düştüğü için önümüzdeki hafta oynayacakları Schalke maçında forma giyemeyecek.

Bu galibiyetin ardından Borussia Dortmund puanını 39'a yükseltirken; Hannover 17 puanda kaldı.

Bundesliga'da bir sonraki hafta maçında Borussia Dortmund, Schalke 04 deplasmanına konuk olurken; Hannover 96 evinde Wolfsburg'u ağırlayacak.