Bolu Basınından Necip Çarıkçı'ya Sert Tepki

Bank Asya 1. Lig takımlarından Boluspor'da Başkan Necip Çarıkçı'ya gazetecilerden sert tepki geldi.

Boluspor Başkanı Necip Çarıkçı'nın iki hafta önce oynanan Hacettepe karşılaşması sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, "Basının yönetimi ve hocayı eleştirme hakkı yoktur" şeklinde konuşması tansiyonu yükseltti. Eleştiri konusunda yaptığı açıklamanın ardından yine bir gazeteciye, "Benim arkamdan konuşuyorsunuz. Sizin bana gücünüz yetmez. Ne yazarsanız yazın" demesi üzerine basın mensupları bir araya geldi. BGC Yönetim Kurulu Üyeleri, sosyal tesislerde toplanarak basın açıklaması yaptı.

Gazeteciler adına basın açıklaması yaparak bugüne kadar suskunluklarını Boluspor'un menfaatleri için koruduklarını söyleyen BGC Başkanı Mehmet Ali Atalay, "Bolu basını son günlerde hak etmediği ithamlar ile karşı karşıya kalmaktadır. Hiçbir menfaat gözetmeksizin doğru bildiğini yazmaktan, söylemekten çekinmeyen basın camiası, sadece iki değer için taraf olur. Birincisi İzzet Baysal. İzzet Baysal sevgisinden ödün vermeyen Bolu basını, O'nun eserleri ve fikirlerine zarar geleceğini düşündüğü an, gözünü kırpmadan taraf olur. İkincisi ise şanlı Bolusporumuz. Bugüne kadar Bolusporumuzu her zaman Bolu'nun en büyük değeri olarak tutan biz gazeteciler, gün geldi yapmamız gereken eleştiriyi yapmadık, 'burada şu yanlış yapıldı' demedik. Demedik çünkü her zaman Bolusporumuza zarar vermekten korktuk. Bu nedenle bu açıklamamızı da Kulüpte belki moral bozukluğuna neden olur diye Adana maçı sonrası yapmayı uygun gördük" dedi.

Basın mensuplarının bugüne kadar kimsenin emir eri olmadığını söyleyen BGC Başkanı Mehmet Ali Atalay, "Boluspor Başkanı Sayın Necip Çarıkçı son günlerde gerek basın toplantısında 'basın hocamızı eleştiremez' demesi, gerek Belediye Başkan Yardımcılarından birinin yanında Köroğlu Televizyonu Spor Programı'nda canlı yayına katılan bir arkadaşımıza 'Benim arkamdan konuşuyorsunuz. Sizin bana gücünüz yetmez. Ne yazarsanız yazın' diyerek haddini aşan cümleler sarf etmesiyle, Boluspor'un çıkarları ve menfaatlerinden ödün vermeyen biz gazetecileri son derece üzmüş, hatta biraz da kızdırmıştır. Bolu Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu olarak Bolu kamuoyuna diyoruz ki; Kimse Bolu Basınını emir eri olarak görmesin! Bu güne kadar ki sessiz duruşumuz, korktuğumuzdan değil, kırmızı beyazlı ekibimizin çok önemli bir virajdan geçtiği içindir. Öncelikle Bolu basını olarak beklentimiz, Boluspor Kulüp Başkanı Necip Çarıkçı'nın açık bir şekilde özür dilemesidir. 'Basın hocamızı eleştiremez' demediğini söylemesine rağmen elimizde bulunan görüntüler, Necip Çarıkçı'nın doğruyu söylemediğini göstermektedir. Yanlıştan dönmek, özür dilemek insanı küçültmez. Bilakis insanı yücelten en büyük değerlerden biridir. İnsanoğlu hata yapabilir. Buna Bolu basını da dahildir. Sayın Necip Çarıkçı'nın da Bolu basının gösterdiği hassasiyete uymasını bekliyoruz. Yoksa söylenecek çok sözümüz, açıklama yapmaya yetecek bilgimizde vardır" şeklinde konuştu.