Milli Güreşçi Zekeriya Güçlü, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Tedavi gördüğü İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde dün hayatını kaybeden Dünya şampiyonu milli güreşçi Zekeriya Güçlü, bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Milli güreşçi Zekeriya Güçlü için bugün öğle saatlerinde Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde bir tören düzenlendi. Törene, AK Parti Sivas Milletvekili eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya, Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, Balkan Türkleri Dostluk Derneği Başkanı Hasan Altun, eski dünya şampiyonu güreşçiler Tevfik Kaş ve Hakkı Başar, eski Avrupa Şampiyonu güreşçi Ali Kayalı'nın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
Zekeriya Güçlü'nün eşi Sevdiye Güçlü, annesi Halime Güçlü ve çocukları Betül (7) ve Beyza (2) da törende hazır bulunurken, taziyeleri kabul ettiler. Törende, Zekeriya Güçlü'nün albümlerinden oluşan slayt gösterisi sunulurken, milli güreşçinin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Fenalık geçiren eşi ve annesi, güçlükle ayakta durabildi.
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, törende yaptığı konuşmada, Zekeriya Güçlü'nün vefat haberini haberini Adana'daki yıldızlar kampında aldığını belirterek, "Çok üzüldük. Bu acı haber, kampa katılan çocuklarda derin iz bıraktı. Zekeriya Güçlü, yardımsever, adam gibi adamdı. Güreş camiasına ve spora büyük katkıları oldu. Örnek bir insandı. Yaptıklarını ömrümüzün sonuna kadar taşıyacağız" dedi.
Eski dünya şampiyonu güreşçi e eski federasyon başkanı Ahmet Ayık da, "Hayatım boyunca hep zor işlerle uğraştı. Ama bugün bu konuşma bana en zor geleniydi. Hepimizin başı sağolsun. Zekeriya'nın başarılarını anlatmakla bitiremeyiz. Yalnız spor hayatıyla değil, sosyal münasebetleriyle ile de örnek bir insandı. Allah mekanını cennet eylesin" diye konuştu.
Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci de yaptığı konuşmada, 'dostum' dediği Zekeriya Güçlü'ye övgü dolu sözler sarf etti. Değirmenci, "Küçük oğlum Mustafa'nın dev amcası Zekeriya Güçlü'yü dün kaybettik. Dünyaya meydan okuyan Zekeriya Güçlü, yakalandığı amansız hastalığına dün ne yazık ki tuş oldu. Zekeriya, her alanda soyadı gibi güçlü adamdı. O, hep onurlu ve şerefli olmayı seçti. Allah, mekanını cennet eylesin. Tüm dostlarına başsağlığı diliyorum. O bizim gönlümüzde yaşayacaktır" ifadelerini
kullandı.
Zekeriya Güçlü'nün cenazesi törenin ardından Avcılar Merkez Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yakuplu Merkez Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ZEKERİYA GÜÇLÜ KİMDİR ?
1971 yılında Bulgaristan'da dünyaya gelen Zekeriya Güçlü, 1983 yılında güreşe başladı ve İstanbul Gemi Sanayi Kulübü'nde güreş yaptı. Serbest stil güreşte, 1990 yılında ümitler Balkan ve Gençler Dünya Şampiyonu, 1991 yılında Ümitler Dünya İkincisi ve Balkan Şampiyonu, 1992 yılında Ümitler Avrupa Şampiyonu, 1997'de Akdeniz Oyunları Şampiyonu ve 1997 yılında da Rusya'nın Krasnoyarsk kentinde büyükler kategorisinde 125 kiloda Dünya Şampiyonu oldu.